Check hier alle Gameliner Awards 2021 content

Advance Wars: Dark Conflict

 • Ontwikkelaar Intelligent Systems
 • Eerste releasedatum 25 januari 2008
 • Platformen Nintendo DS
 • Gameliner score

Review: Advance Wars: Dark Conflict - Nintendo DS

De hele wereld is kapot door alle oorlogvoering. De mens leeft voor zichzelf en voor niemand anders en er zijn geen wetten meer. Dit is het rampscenario van Advance Wars: Dark Conflict. Dit is het tweede uitstapje op de DS en ik kan je vertellen: deze game overtreft zijn voorganger.

De zoektocht naar overlevenden

In Advance Wars: Dark Conflict ben je Ed, een cadet van de Laurentian Army. Aangezien de hele wereld kapot is, denkt hij dat de Laurentian Army niet meer bestaat. Gelukkig wordt hij op tijd gered door de kapitein van een overgebleven Laurentian-peleton, Captian O'Brian. Deze man ziet er heel erg wijs uit, heeft altijd voor alles wel een oplossing en is een echt vaderfiguur voor Ed. Ed wordt gepromoveerd tot volwaardig 'Commander' en het is aan hem de taak om de troepen goed uit te zetten en een goede aanval voor te bereiden. Er zijn een hoop rebellen op weg, die alle steden plunderen en pakken wat ze pakken kunnen. Captain O'Brian wil deze mensen redden en ze onderdak bieden. Op 'n van hun missies komen ze een vreemd meisje zonder naam tegen. Ze weet niks meer. Wat er met dit meisje is en waarom ze zoveel over de vijand weet, is aan jou om uit te zoeken.


Moeilijker dan het lijkt

Als je de game op het eerste gezicht ziet, denk je direct dat het appeltje eitje is. Denk nog maar een keer, want de game wordt naarmate je verder speelt erg ingewikkeld. Laat je ook niet misleiden door het cartoony uiterlijk. Als er een slagveld begint, beschik je over een paar troepen: soldaten, tanks, motors en veel meer. Je kunt, naarmate je verder komt, ook je eigen units maken in fabrieken. Advance Wars: Dark Conflict voelt als een typische Turn Based RTS, maar het heeft meer. Je kunt de game namelijk gewoon even voor twintig minuten oppakken, een missie uitspelen (of niet) en weer even iets anders gaan doen. Zie het als een potje klaverjassen. Je speelt het even en als je geen zin meer hebt, ga je de volgende dag verder.

UItgebreid

Deze game biedt een breed scala aan units. Je hebt grondunits, boten en vliegtuigen. Al die soorten units heb je ook weer in veel soorten en maten. Je hebt bijvoorbeeld grote tanks, helikopters, onderzeeërs en nog veel meer. Er is ook een grote hoeveelheid aan gamemodi. Je kunt gewoon de Story Mode volgen, maar je kunt ook een 'Free Battle' doen, je eigen map maken of met je vrienden spelen met twee game cards of via Wi-Fi. Er is genoeg te doen en de online modus werkt erg goed. Het enige nadeel is dat de game soms te moeilijk wordt en het lijkt alsof het volledig de doelgroep misslaat. Het ziet er allemaal heel cartoony uit, waardoor je denkt dat het voor de jongere kinderen is. Voor hen wordt het na een tijdje echter te moeilijk. Daarnaast is de game ook niet meer zo origineel. Deze dingen hebben we ook al gezien bij Advance Wars 1 en 2 voor de Gameboy Advance en Dual Strike voor de DS.

Het eindoordeel van Wouter van der Putten

Advance Wars: Dark Conflict is een zeer goede game voor de Nintendo DS. De moeilijkheidsgraad is weliswaar iets te hoog, waardoor het lijkt alsof hij zijn doelgroep mist, en ook hebben we deze formule al vele malen eerder gezien. Je hebt daarentegen wel een hele sterke Turn Based RTS met veel modi en een Wi-Fi-functie. Heb je nooit eerder Advance Wars gespeeld en denk je dat het wel eens tijd wordt, dan is dit het beste wat je kunt krijgen van Advance Wars.

 • Pluspunten
 • Uitgebreide mogelijkheden
 • Wi-Fi-functie
 • Uitdagend
 • Minpunten
 • Te moeilijk voor doelgroep
 • Weinig originaliteit
Gameliner Score
Goed

Community

Score
Log in om jouw beoordeling te kunnen geven.

Reacties

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid .

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?