51 Worldwide Games

 • Ontwikkelaar Nintendo
 • Eerste releasedatum 5 juni 2020
 • Platformen Nintendo Switch
 • Genre Puzzel, Cardgame
 • Gameliner score

Review: 51 Worldwide Games - Plezier voor iedereen - Nintendo Switch

51 Worldwide games. De naam zegt het al. Eenenvijftig spellen die wereldwijd bekend zijn. Zeker in deze tijden is het ideaal om met elkaar spellen te kunnen spelen, zonder fysiek contact. Als liefhebber van klassieke spellen werd ik heel erg enthousiast toen ik hoorde dat Nintendo deze game uit ging brengen voor de Switch. Is het gelukt om hier een volwaardige game van te maken, of was het een slechte worp?

51 worldwide games

Welkom op de aardbol!

Op het moment dat je de game voor het eerst opstart, krijg je de opdracht een eigen figurine te kiezen. Als je die hebt gekozen, kun je je haarkleur en huidskleur kiezen. Daarnaast vragen ze ook naar je lievelingseten en je grootste hartenwens. Als voorbeeld kun je een pizza-etende wereldveroveraar zijn. Daarna plaats je je figurine op een plek naar keuze op de wereldbol. Dan verschijnen er meerdere figurines op onze aardkloot. Eenieder van deze figurines is een gids van zijn eigen favoriete type spelletjes. Vervolgens kom je bij een lijst met 51 Worldwide Games. Let the games begin!

Ieder spel heeft zijn eigen intro. Deze intro's worden gedaan door vier figurines. Een jongetje, een meisje, een man en een vrouw. De stemmen passen er precies bij. En ja, de eerste keer is het grappig. , maar helaas krijg je iedere keer als je hetzelfde spel opstart dezelfde intro te zien. En ook al kun je deze skippen, op een gegeven moment wordt het heel erg irritant en vervelend.

51 worldwide games spellen

Goed aanbod aan spelletjes

De eenenvijftig spellen die de game in de aanbieding heeft, stellen zeker niet teleur. Zo heb je verschillende kaartspellen, verschillende bordspellen, maar ook sportspellen als voetbal, bowlen en darten. Er zitten spellen tussen die iedereen wel kent, zoals mens-erger-je-niet of dammen, maar er zitten ook spelletjes tussen die ik persoonlijk nog niet kende, zoals mancala, gomoku en Nine Men's Morris. Voor ieder zit er dus wel wat tussen. Bij ieder spelletje kun je ook nog eens weetjes vrijspelen die horen bij het desbetreffende spel.

Om een spelletje uit te lichten, pak ik als voorbeeld het bowlen. Je kunt ervoor kiezen om de hekjes langs de baan omhoog te zetten, of ingeklapt te laten. Als de pro die ik denk te zijn, heb ik ze natuurlijk omlaag gelaten. Het blijft nog steeds een aardige uitdaging om een strike te gooien, al gaat dit wel makkelijker dan op de WII. De controls voelen op een bepaalde manier veel fijner aan dan het bowlingspel op de Wii. Je kunt je bal nog steeds een draai meegeven, maar nu voelt het veel natuurlijker aan. Ook kun je instellen of speler één of speler twee begint, of dat dit volledig willekeurig gebeurt. Als je tegen de computer speelt, wordt de moeilijkheidsgraad aangepast, nadat je het spel voor het eerst gewonnen hebt. De standaard is ingesteld op normal. De daaropvolgende zijn hard, amazing en impossible. Als je de computer verslaat op normal, dan krijg je een bronzen medaille. De daaropvolgende moeilijkheidsgraden belonen je met een zilveren medaille, een gouden medaille en als laatste een trofee. Genoeg instellingen voor een spelletje, zou je zeggen.

51 worldwide games bowling

Singleplayer en multiplayer

Je kunt kiezen of je tegen de computer speelt, met vrienden in dezelfde ruimte, of met mensen online. Als je in dezelfde ruimte bent, kun je op één systeem spelen, maar dan kun je niet alle spelletjes spelen. Sommige vereisen namelijk meerdere systemen omdat je anders automatisch bij elkaar afkijkt. Of, zoals bij poker, elkaar in de kaarten kijkt. Degene met wie je samen wilt spelen, hoeft niet per se de game zelf te hebben. Als je een sessie host en de ander geen exemplaar heeft, kun je een aantal spellen samen spelen, maar helaas niet allemaal. Wanneer je op één systeem speelt, heeft iedereen zijn eigen Joy-Con nodig, want jammer genoeg ondersteunt de game de Pro Controller niet.

Wat de game erg goed doet, is dat het aanbod van de spelletjes zeer bevredigend is en de instapdrempel behoorlijk laag ligt. Al moet er wel bij gezegd worden dat sommige spellen wel wat oefening vergen. Bij bijvoorbeeld darts moet je echt even goed onder de knie krijgen waar je pijltje heen gaat als je deze gooit. Maar goed, oefening baart kunst natuurlijk. En als je met genoeg mensen bent, heb je daar een aantal uur plezier en de tijd voor!

51 Worldwide Games darts

Het eindoordeel van Wesley Willemsen

Al met al is het een zeer vermakelijke game voor jong en oud. De instapdrempel ligt laag, terwijl er wel genoeg uitdaging te vinden is en deze ook moeilijker kan worden door de moeilijkheidsgraad van de game te verhogen. De game ziet er erg leuk uit en het is een erg geinig idee om deze stijl figurines te gebruiken. Hoewel het erg leuk is dat je je hartenwens kunt opgeven, is dit verder niet van belang in de game zelf. Het aanbod van de spellen zelf is wel heel erg goed gedaan. Een erg leuke game, erg vermakelijk, uren speelplezier voor jong en oud.

 • Pluspunten
 • Uren aan vermaak
 • Aanbod aan spelletjes
 • Lage instapdrempel
 • Meerdere mogelijkheden multiplayer
 • Minpunten
 • Altijd een intro
 • Pro-Controller niet bruikbaar
Gameliner Score
Goed

Community

Score
Log in om jouw beoordeling te kunnen geven.

Reacties

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid .

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?