Kirby Star Allies

Geplaatst op dinsdag 27 maart 2018 door Alex Zweers
 • Meer informatie
 • Score

   Gameliner score:
   sterrenscore
   Community score:
   (0) hebben gestemd, inloggen en stem

   Platform:
  • Co-op leuk
   Nostalgie
   Ziet er prima uit
  • Gameplay iets teveel van hetzelfde
   CPU-vrienden maken het makkelijk
  Kirby is persoonlijk één van de meest ondergewaardeerde personages van de Japanse console gigant. Het is goed dat onze roze vriend (of is het een zij?) vrij snel al een nieuw avontuur heeft gekregen op de Nintendo Switch. De game is in grote lijnen best vergelijkbaar met alle voorgaande Kirby-avonturen. Je speelt dit avontuur alleen niet alleen, maar samen met je vrienden. Letterlijk en figuurlijk, want je kunt de game namelijk met drie andere spelers spelen in co-op, anders worden je ‘echte vrienden’ vervangen door de cpu. Echter is deze mooie toevoeging ook direct een een minpunt van deze game. Benieuwd?  Liefde staat centraal


  Het verhaal in Kirby Star Allies gaat om enkele mysterieuze harten die vijanden maakt van vrienden. Je reist samen met je ‘vrienden’ door Dreamland om dit mysterie te ontrafelen. Kirby heeft in deze game een nieuwe ability en dat is een hart toewerpen naar zijn vijanden. Door een liefdevol hart naar één van de vijanden te gooien worden ze vriendjes met je (maximaal drie) en blijven ze je volgen tijdens je avontuur in het universum. De vijanden hebben bepaalde eigenschappen die je naar wens kunt inzetten. Dit kan nuttig zijn om enkele puzzels op te lossen. Zo kan je muren opblazen om items te verzamelen die daarachter verborgen liggen. Ook is het mogelijk om krachten te combineren. Laat bijvoorbeeld een vuurspuwer wat vuur op het zwaard van een zwaardvechter spuwen en voila, een vlammend zwaard zwaard. Dit is dan weer handig om bommen door te snijden en direct de lont van deze bom aan te steken. Dit voegt leuke puzzels toe aan de game, maar de game is over het algemeen redelijk simpel en zelfs wat eentonig te noemen.

  Het gaat vooral om het plezier in de gameplay, verwacht dus absoluut geen diepgaand verhaal. De game is alleen leuker wanneer je met een paar vrienden het spel doorloopt, maar speel je de game alleen, dan is het niet allemaal niet bijzonder spannend.  Je vrienden snel in het avontuur uitnodigen


  Ikzelf was niet onder de indruk van de moeilijkheidsgraad, maar voor het gezin, en dan met name een gezin met jonge kinderen, kan het een leuke game zijn. Je vrienden (als je vrienden door de CPU bestuurd worden) doen al het vuile werk voor je. Je hoeft alleen maar een beetje om je heen te meppen, te blazen of te slikken om verder te komen. Ook de eindbazen zijn op deze manier erg makkelijk te verslaan. Je gaat ook niet snel dood. Sterker nog, ik ben tijdens mijn speelsessie slechts één of twee keer doodgegaan (wat al erg genoeg klinkt voor de liefdevolle Kirby).

  Het toevoegen van vrienden is overigens erg eenvoudig. Met slechts één druk op de knop kun je vrienden toevoegen aan het verhaal. Wanneer de metgezel een tijdje niet reageert, ziet de computer dat als een teken om het personage over te nemen. De drop in, drop out functie werkt daarom prima in de game. Je hebt in sommige levels je vrienden nodig om alles te verzamelen, maar je kunt de game ook prima in je eentje uitspelen.  Afgestoft


  Je bent na ongeveer een uurtje of negen klaar met de hele game. Ik vind het best jammer dat alle Nintendo-personages een ‘evolutie’ hebben doorgaan, maar Kirby nog steeds dezelfde Kirby van de SNES is. Nu is dat niet erg, want deze game speelde ik vroeger graag, maar voor de algemene acceptatie van Kirby bij nieuwe gamers voelt het daarom wellicht wat oubollig aan en bij de oudere gamers voelt het meer van hetzelfde. Zo worden de eindbazen uit de vorige games hergebruikt. Zelfs de soundtrack is voor een groot deel hetzelfde gebleven.

  Wanneer de game volledig is uitgespeeld zijn de levels nogmaals te doorlopen in de Time Trial-modus. Dit zorgt nog voor een extra afwisseling in deze game die Kirby Star Allies zeker kan gebruiken. Ook verzamelaars hebben nog wat te doen. Het is namelijk mogelijk om puzzelstukjes te verzamelen. Toch mist er iets om de speler terug te trekken naar de game. Jammer, want de fundering is erg leuk.  Het gebruikte beeldmateriaal in deze review is gecaptured tijdens onze speelsessie op de Nintendo Switch.

  Het eindoordeel van Alex Zweers

  De game maakt leuk gebruik van de co-op elementen (vriendjes maken en samenwerken), maar daar staat dan weer tegenover dat de game minder leuk is wanneer je deze alleen speelt. De computer maakt een makkelijke game namelijk nog makkelijker. De klassieke Kirby-elementen zijn weer van zolder gehaald, maar naar mijn mening worden deze elementen iets te vaak afgestoft. Het is goed dat Nintendo Kirby nog steeds niet is vergeten, maar dit personage verdient het om te groeien. Het opzuigen van vijanden om speciale krachten te krijgen en de kleurrijke werelden worden naar mijn mening iets te vaak herkauwd. In conclusie is het een prima game, maar ik ben inmiddels wel toe aan iets nieuws.

  Reacties

  Er zijn momenteel nog geen reacties geplaatst op deze review.

  Plaats reactie:

   Bold Spoiler
   smili lol puh knipoog confuse boos bloos coool sm_eerie yawnee yes_new nooo shutup punkey winkie huil shocked