Tom Clancy's The Division: The Last Stand

Geplaatst op vrijdag 17 maart 2017 door Rudy Wijnberg
 • Meer informatie
 • Score

   Gameliner score:
   sterrenscore
   Community score:
   (4) hebben gestemd, inloggen en stem

   Platform:
  • Nieuwe modus
   Uitdagende nieuwe missie
   Gratis update
  • Karig
   Modus had eigenlijk bij de launch moeten zitten
   Prijskaartje weegt niet op tegen waarde
  Een jaar na het verschijnen van The Division, brengt Ubisoft de derde en tevens laatste expansie van het eerste seizoen uit, genaamd: The Last Stand. Deze uitbreiding brengt een gelijknamige nieuwe modus met zich mee en een gloednieuwe missie voor de singleplayer. Dit keer staat de uitbreiding in het teken van PvP-gevechten. Of deze laatste uitbreiding de moeite waard is, is te lezen in onderstaande review.  Zoeken is niet nodig


  De nieuwe modus speelt zich af in arena’s binnen de Dark Zone. Terugkerende spelers zijn natuurlijk bekend met deze zone waar spelers op andere spelers kunnen jagen. Normaliter moet je in deze gebieden altijd zoeken naar de loot die er verborgen ligt, maar daar brengt The Last Stand verandering in. In deze modus nemen acht agenten het op tegen acht rogue agenten (agenten die het hebben voorzien op de agents). De zestien spelers dienen een aantal belangrijke punten op de kaart te veroveren, maar dat gaat natuurlijk niet zonder slag of stoot.

  Het mooie aan deze modus is dat alle spelers worden gestript van hun speciale armor en wapens. Alle spelers zijn dus gelijk, maar dat wil niet zeggen dat er geen voordeel te behalen valt. Ervaren spelers weten beter wat ze doen wat vanzelfsprekend resulteert in mooiere uitslagen. Ietwat frustrerend, maar oefening baart kunst. Daarbij zijn het alleen de agenten die je willen uitroeien, ook de AI neemt je geregeld onder vuur. Deze AI draagt weer tech met zich mee die je nodig hebt voor het veroveren van de punten op de kaart. Rushen heeft dus absoluut geen zin, The Division blijft natuurlijk een redelijk tactische shooter. Het is dus vooral positie kiezen, de vijand onder druk leggen en veel samenwerken. Het team dat als eerste 15.000 punten weet binnen te halen gaat er met de pot vandoor. Spelers worden vervolgens beloond met experience en natuurlijk de felbegeerde loot. Deze experience wordt opgeteld in een speciale ranking voor The Last Stand (net zoals bij Underground het geval is).  Ruis op de zender


  Naast The Last Stand bevat de uitbreiding ook nog een nieuwe missie genaamd Stolen Signal. In deze missie heeft de Riker-bende een televisiestudio overgenomen en is het aan de agents om deze terug te veroveren. Het gebouw is opgedeeld in drie vleugels die ieder een flink aantal vijanden herbergen. Na het schoonvegen van de drie vleugels komt de baas opdagen die je flink het leven zuur maakt. Ik ben best een grinder, maar deze was op momenten frustrerend moeilijk. Desalniettemin is het een leuke en vooral uitdagende missie. Het is echter jammer dat het daarbij blijft.

  Gratis update


  Met het verschijnen van de nieuwe DLC is ook een nieuwe update meegekomen. Hoewel bovenstaande DLC natuurlijk enkel beschikbaar is voor de season pass-bezitters en kopers van de losse DLC, is de update, 1.6, gratis beschikbaar voor alle spelers. De update opent drie nieuwe Dark Zone-gebieden, bevat nieuwe wapens, leaderboards voor de Dark Zone en een nieuwe moeilijkheidsgraad.

  Het eindoordeel van Rudy Wijnberg

  The Last Stand is een leuke update die weer wat nieuws aan The Division weet toe te voegen. Het is echter jammer dat deze modus zo laat in het traject verschijnt. Sterker nog, eigenlijk had de modus in de initiële game moeten zitten. De nieuwe modus is leuk, maar wel ietwat eentonig. Daarbij vind ik het prijskaartje te hoog voor wat je uiteindelijk terugkrijgt. Mocht je echter nog lang niet klaar zijn met The Division, wat ik begrijp aangezien ik nog veel spelers tegenkom, is het zeker een leuke toevoeging om weer wat uren op de teller te zetten. Daarbij worden niet alleen betalende spelers voorzien van een nieuwe DLC, maar krijgen ook de loyale spelers een leuke update. Al met al een leuke uitbreiding, maar voorlopig heb ik het wel gehad met The Division. Agent Rudy signing off.

  Reacties

  Fokke Jurrien Akker (20 maart 2017 - 15:52)
  Fokke Jurrien Akker
  • Guest
  • 28 reacties

  ik blijf alleen bij deze game hangen aangezien de makers de gamers echt bij het spel proberen te betrekken, iedere week weer. Al moet ik wel zeggen dat alle Betaalde dlc het echt niet waard is qwa kosten..

  Plaats reactie:

   Bold Spoiler
   smili lol puh knipoog confuse boos bloos coool sm_eerie yawnee yes_new nooo shutup punkey winkie huil shocked