RESOGUN

Geplaatst op maandag 9 december 2013 door Justin Meijer
 • Meer informatie
 • Score

   Gameliner score:
   sterrenscore
   Community score:
   (1) hebben gestemd, inloggen en stem

   Platform:
  • Lekkere schietactie
   Veel chaos
   Grafisch subliem
  • Wordt een beetje eentonig
   Niet veel content
  Een week voor de release van de PlayStation 4 heb ik bij Sony onder andere RESOGUN mogen spelen. In mijn heb je al kunnen lezen dat ik erg enthousiast was over deze game. Inmiddels is de game verschenen en heb ik hem uitgebreid gespeeld. Ben ik nu nog steeds zo positief over deze game? Je leest het in mijn review.  Red de mensheid
  RESOGUN is een twin-stick shooter. Dit houdt dus in dat je de linkerstick van de controller gebruikt om te bewegen en de rechterstick om te schieten. Het hoofddoel is om alles in het level kapot te schieten om door te gaan naar het volgende level. Daarnaast bevat elk level tien humans die je kunt redden om extra punten of upgrades te krijgen. Deze humans zitten opgesloten in vierkante boxen. Om ze te bevrijden, moet je meestal een aantal Keepers kapotschieten. Vervolgens zal de human op de grond lopen en moet je hem met je ruimteschip oppakken en bij een droppoint bovenaan het level brengen.

  Déjà vu
  De game is door dezelfde ontwikkelaar gemaakt als Super Stardust, namelijk Housemarque. Dat is te merken, want er zijn veel overeenkomsten met beide games. Het grootste verschil is de manier waarop je beweegt. Waar je in Super Stardust volledig rondom een planeet kunt bewegen, beweeg je in RESOGUN horizontaal rondom een stad, waarbij je ook een beetje naar boven en beneden kunt gaan. Ook kan je in RESOGUN alleen naar links en rechts schieten, terwijl je in Super Stardust alle kanten op kon schieten. Verder bevatten beide games boosts om door vijanden heen te beuken en bommen om alle vijanden van het scherm af te maken. Daarnaast bevat het einde van elk level een enorme eindbaas.  Minecraft in space
  Grafisch ziet RESOGUN er enorm goed uit. Vooral de stijl spreekt me erg aan. Alles is namelijk in kleine kubusjes opgebouwd. Het heeft wat weg van Minecraft, maar dan zijn de kubussen veel kleiner. Wanneer je een vijand kapotschiet, zal deze volledig in kubussen uit elkaar spatten. Bij het verslaan van een eindbaas is dit al helemaal spectaculair. Werkelijk alles explodeert dan en de kubussen vliegen je om de oren.

  Ik wil meer …
  Er is maar één modus in deze game te vinden, namelijk Arcade. Deze modus is ook online te spelen samen met iemand anders, wat prima werkte. Alleen vind ik één modus een beetje karig. Ik had graag wat meer afwisseling willen zien door middel van verschillende modi. De game wordt er een beetje eentonig door. Ook bevat de game maar vijf levels, waar je binnen een uur wel doorheen bent. Nu zijn er nog wel meerdere niveaus aanwezig, maar ik had liever wat meer levels willen zien. Wie weet komt dit nog wel middels DLC.

  Het eindoordeel van Justin Meijer

  RESOGUN is een toffe game om even tussendoor te spelen. PlayStation Plus-leden kunnen deze game gratis downloaden, dus dat moet je dan ook zeker doen. En mocht je geen PlayStation Plus-lid zijn, dan zou ik maar snel een abonnement nemen voordat deze game uit de Instant Game Collection verdwijnt. Grafisch ziet de game er erg goed uit en vooral de explosies van kubussen zijn erg spectaculair. Daarnaast knalt het gewoon lekker weg. Het is jammer dat er maar één modus is met vijf levels, want ik wil veel meer van dit zien.

  Reacties

  Jabberwocked (09 december 2013 - 15:42)
  Jabberwocked
  • Boss
  • 1313 reacties

  Ik vind deze game wel ok, maar wel stukken minder dan Super Stardust HD, 4 sterren is wat aan de hoge kant. Mede omdat het veel minder hectisch is doordat er een dimensie minder inzit en voor mijn gevoel ook minder content. Daarnaast vind ik het redden van mannetjes gewoon niet zo vet

  UniQ Gamer NL (10 december 2013 - 07:32)
  UniQ Gamer NL
  • Boss
  • 1159 reacties

  Ik ben het gedeeltelijk met je eens. De game is inderdaad minder dan Super Stardust HD. Er zit dan wel een dimensie minder in omdat je niet verticaal rondom kan, maar je kunt daarnaast alleen maar naar links en rechts schieten. Je moet dus wat meer moeite doen om je vijanden te raken. Dat er minder content in zit ben ik volledig met je eens (daarom is het ook één van mijn minpunten ). Dat redden van mannetjes vind ik juist wel tof. Je bent aan het zoeken naar de Keepers terwijl je er ook op moet letten dat je niet dood gaat door de andere vijanden.

  Ik heb de game in ieder geval met heel veel plezier Platina gehaald en ik kan niet wachten op de DLC

  Simon Kayzel (12 december 2013 - 07:09)
  Simon Kayzel
  • Boss
  • 1197 reacties

  Ik vond Stardust niks aan dus ik gok dat ik deze straks ff check en verder niet

  Plaats reactie:

   Bold Spoiler
   smili lol puh knipoog confuse boos bloos coool sm_eerie yawnee yes_new nooo shutup punkey winkie huil shocked