Originele intro Mafia III blijkt geschrapt om controverse

Geplaatst: 13 juli 2018 16:40
Aangepast: 21 juli 2018 17:04

Ruim twee jaar na het verschijnen van Mafia III blijkt dat de game aanvankelijk een heel andere intro had, eentje waar game director Haden Blackman tot op heden nooit over heeft gepraat. Deze intro lichtte toe waarom protagonist Lincoln Clay naar Vietnam vertrok, maar volgens Blackman was het materiaal te controversieel om te gebruiken.

In een interview met Eurogamer legt de game director uit wat de originele intro te bieden had. Aanvankelijk was het de bedoeling om aan te tonen waarom Clay per se naar Vietnam wilde, namelijk omdat hij tijdens een hinderlaag van de maffia in zijn vluchtpoging een politieagent heeft doodgeschoten. Gezien dit voorval vrijwel nergens meer besproken wordt in de game, voelde het voor Blackman aan als onnodig en 'uitbuitend', waardoor het uiteindelijk geschrapt werd.

Mochten er nu mensen zijn die zeggen "patch die intro er ff in want die wil ik twee jaar na dato nog wel zien", jammer man. De hele scène, inclusief alle bestanden die ermee gemoeid zijn, blijken geheel van Hangar 13's server te zijn verwijderd. "Als dit ooit naar buiten was gekomen zonder enige vorm van context, dan had het er verschrikkelijk uitgezien, want losstaand van de game was het nog schokkender geweest", aldus Blackman.

Bron: Eurogamer
Patrick Meurs Columnist

Beeldspraak, woordspelingen en voornamelijk flauwe grappen zijn voor Patrick de dagelijkse kost. Deze Brabantse flapuit neemt nooit een blad voor de mond waardoor zijn mening altijd lekker recht voor de raap is. Gamen kan hij niet en dat vindt hij eigenlijk helemaal niet erg. Sterker nog, hij kan er wel om lachen dat hij in de lobby al gesniped wordt.

Informatie bij dit artikel

Je moet eerst inloggen om deze game aan je favorieten toe te voegen.

Packshot Mafia III

Series

Mafia

Uitgever

2K Games

Reviewscore

Platforms

Pc, PlayStation 4, Xbox One

Releasedatum

7 oktober 2016

Ontwikkelaar

Hangar 13

Gameliner Awards

-

Lees meer
Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord