Alle details over Battlefield 5

Geplaatst:
Aangepast: 15 juni 2018 15:07

Gisteravond konden we genieten van de live reveal van Battlefield 5. Misschien heb je het allemaal gemist of wil je het nog op je dode gemakje nalezen. Hieronder zetten we alle details op een rijtje.

Battlefield 5 neemt het strijdveld mee naar de Tweede Wereldoorlog. In eerste instantie vechten spelers als het Engelse leger en enkele andere Europese strijdmachten, maar nog meer mogelijkheden moeten beschikbaar worden in toekomstige updates. Hierin knokken natuurlijk niet alleen mannen, bekend van Battlefield 1 keren ook de vrouwen terug naar het front. De gevechten vinden plaats op bekende plekken en bieden een nieuw beeld op de oorlog door ook specifieke gebieden erbij te betrekken zoals het Noord-Afrikaanse gebied, Noorwegen en zelfs Rotterdam.

We kunnen uitkijken naar behoorlijk wat toffe nieuwe dingen in dit deel van de franchise. Natuurlijk kunnen we genieten van puntgave graphics, maar er is qua content ook weer genoeg te beleven. De War Stories keren terug, dus je gaat het verhaal opnieuw van verschillende standpunten beleven. Operations wordt uitgebreid door de toevoeging van Grand Operations. Verhaal-achtige multiplayer gevechten die diverse gametypes passeren over de duur van enkele dagen. Twee teams nemen het hierbij tegen elkaar op en kunnen tussen door kleine overwinningen behalen om zo net wat meer momentum te krijgen. Het verliezende team is dan natuurlijk in het nadeel en krijgt te maken met andere obstakels.

In Battlefield 5 gaat het mogelijk zijn om met drie andere spelers co-op te spelen in Combined Arms. Een modus waarbij spelers hun eigen personage mee online kunnen nemen en daarmee een reeks missies uit te voeren. In de online multiplayer is het mogelijk om de Fortifaction skill te leren. Wanneer je online speelt kan alles verwoest worden, waardoor je na verloop van tijd geen beschutting meer hebt. Met deze skill kun je alles snel weer opbouwen en dus alsnog beschut zitten.

Het laatste opvallende nieuws is dat de aanvullende content voor de game gratis uitgerold gaat worden. Er komt geen Season Pass voor Battlefield 5 en daarbij ook geen microtransacties. Wanneer je de game koopt, heb je dus meteen alles in je bezit. De updates na het uitrollen van de game komen op een manier dat DICE de Tides of War noemt. Na verloop van tijd komt er steeds meer content bij en daardoor meer perspectief op de oorlog. Ook komen er timed events beschikbaar, die je slechts korte periodes kunt spelen.

Als laatste werd de releasedatum tijdens de livestream bekendgemaakt. Battlefield 5 moet op 19 oktober de winkelschappen gaan vullen voor de pc, PlayStation 4 en Xbox One. Mensen die de game in de pre-order gooien en abonnee zijn van EA Access en Origin krijgen de mogelijkheid om op 11 oktober een free trial te doen.

Bron: Battlefield
Informatie bij dit artikel

Je moet eerst inloggen om deze game aan je favorieten toe te voegen.

Packshot Battlefield V

Series

Battlefield

Uitgever

Electronic Arts

Reviewscore

Platforms

Pc, PlayStation 4, Xbox One

Releasedatum

20 november 2018

Ontwikkelaar

EA DICE

Gameliner Awards

-

Lees meer