gamescom 2017 breekt weer bezoekersaantallen records

Geplaatst: 27 augustus 2017 18:50
Aangepast: 1 januari 2018 00:00

De gamescom heeft weer zijn eigen bezoekersaantallen record verbroken. Het grootste gaming event van de wereld heeft afgelopen week meer dan 350 duizend bezoekers aangetrokken uit 106 verschillende landen. Dit waren er vorig jaar nog 345 duizend uit 97 landen. Uitgevers hebben van dinsdag tot en met zaterdag grootst uitgepakt met games die dit jaar nog gaan uitkomen, of later.

De beurs wordt met het jaar drukker en dat is goed te merken. De organisatie heeft de beursoppervlakte met zo'n 201.000 m2 weten uit te breiden. Hierdoor was er nog meer plaats. Het is voor pers bijna geen doorkomen aan en dat hebben wij ook dit jaar wederom moeten ondervinden. Er waren meer dan 30 duizend 'vakbezoekers' aanwezig uit 54 verschillende landen, dit is ook 5 procent meer dan vorig jaar. De gamescom werd dit jaar voor het eerst door de Duitse bondskanselier Angela Merkel bezocht.

Foto: © Gameliner

De gamescom werd dit jaar van de woensdag naar de dinsdag verplaatst en duurde tot en met zaterdag, in plaats van de zondag. Het is onduidelijk wanneer de gamescom in 2018 gaat plaatsvinden, maar wij zijn daar dan uiteraard ook weer van de partij.

Wie had ooit gedacht dat er nog meer bezoekers in de Koelnmesse passen? Ik niet.

Bron: Persbericht gamescom
Alex Zweers Eigenaar & Founder

Wat ooit begon met een liefde voor Donkey Kong Country: Diddy Kong’s Quest liep uit tot het managen van zijn eigen gamesite. Vandaag de dag waagt Alex zich echter voornamelijk aan “hier krijg ik echt een God-complex van”-games. Onze regelneef - ook wel Captain Plannert genoemd - heeft altijd wel zijn mening klaarliggen, zeker als het gaat om zijn grote passie; gaming.

Lees meer