Minecraft op Switch heeft Xbox achievements

door Timo de Hoop
 • Bron: Twitter
 • Het ziet er naar uit dat de Nintendo Switch-versie van Minecraft achievements krijgt. Deze bijzonderheid was opgevallen door een nieuwsgierige gamer en even later bevestigd. uiteindelijk is het best logisch, want de game vraagt je om in te loggen op je Microsoft-account met de toepassingen van dien.

  Een woordvoerder namens Mojang heeft bevestigd dat je achievements behaald door gebruik te maken van de Microsoft-account. Deze mogelijkheid moet komen in de volgende update genaamd Bedrock. Deze update brengt de platformen bij elkaar en moet live gaan in september van dit jaar.  Wordt het niet tijd voor een vergelijkbaar iets als achievements of trophies op de Nintendo Switch?

  Game informatie

  Minecraft: Nintendo Switch Edition

   packshot niet beschikbaar
   Platform:
   Nintendo Switch
   Releasedatum:
   12 mei 2017
   Genre:
   Avonturen
   Ontwikkelaar:
   Mojang AB
   Uitgever:
   Microsoft

  Reacties

  Peter (16 april 2018 - 15:42)
  Peter
  • Diehard
  • 3030 reacties

  Veel games werkten op de Wii U met stamps die je kon unlocken, met dezelfde challenges als de trophies/achievements op de andere consoles.

  Leuke is dat je die dan in je publieke posts/comments kon gebruiken. Gek genoeg is dit helemaal niet echt consequent toegepast noch echt publiekelijk bekend, terwijl ik het een geniale toepassing vind.

  Maar het is zo'n typisch Nintendo ding dat ze hier dan weer niet mee verder gaan en ook niet doorhebben hoe dit fatsoenlijk door te voeren. En dat zeg ik als Nintendo fan.

  Plaats reactie:

   Bold Spoiler
   smili lol puh knipoog confuse boos bloos coool sm_eerie yawnee yes_new nooo shutup punkey winkie huil shocked