Nintendo hoopt snel een Super Mario-film aan te kondigen

door Patrick Meurs
 • Bron: Kyoto Shimbun
 • Als het aan Nintendo ligt kondigt men snel een Super Mario-film aan. Volgens Nintendo's topman Tatsumi Kimishima is het nog even wachten op een officieel partnerschap met een productiemaatschappij. Zodra dat in kannen en kruiken is, volgt de aankondiging.

  Dat er een Super Mario-film in de pijplijn zit, wist The Wall Street Journal in november al te berichten. Het is de Japanse krant Kyoto Shimbun die uiteindelijk iets meer details weet te leveren. Nintendo's CEO vertelt tegenover de krant dat het even wachten is op een definitieve deal met een partner. Pas wanneer dat rond is, wil Nintendo de film aankondigen.  In hetzelfde interview deelt Kimishima ook mede dat hij hoopt dat de film voor de Tokyo Olympics in 2020 in de bioscopen draait. Saillant detail: dat is ook het jaar waarin Nintendo een pretpark genaamd Super Nintendo Land wil openen bij Universal Japan.

  Voor de rest weten we nog niet veel over de film. Als we de reportage van The Wall Street Journal mogen geloven, wordt het een animatiefilm en is Nintendo in gesprek met Illumination Entertainment. Deze studio zit achter animatiefilms als Minions en Despicable Me (Verschrikkelijke Ikke). Shigeru Miyamoto zou nauw betrokken zijn bij de ontwikkeling en zou zelfs de film gaan produceren.

  Reacties

  Er zijn momenteel nog geen reacties geplaatst op dit nieuwsbericht.

  Plaats reactie:

   Bold Spoiler
   smili lol puh knipoog confuse boos bloos coool sm_eerie yawnee yes_new nooo shutup punkey winkie huil shocked