Nintendo hoeft Nintendo Switch voorlopig niet uit schappen te halen

door Timo de Hoop
 • Bron: Venturebeat
 • Nintendo laat met de verkoopcijfers van de Switch zien dat ze deze console niet vroegtijdig hoeven in te wisselen voor een opvolger. In de Verenigde Staten stond, net zoals in maart, de console op nummer één in april qua hardware verkopen.

  Dat Nintendo commercieel gezien niet altijd de meest logische keuze heeft gemaakt is bekend. Tot nu toe lijken de verkoopcijfers aan te tonen dat de Switch wél een succes is. Ondanks de leverproblemen, zijn er in april meer dan 280.000 stuks van de Switch over de toonbank gegaan, alleen al in de Verenigde Staten.  Sterke exclusieve games, zoals: , dragen hier aan bij. Mario Kart 8: Deluxe is in april vanaf de release meer dan 550.000 keer verkocht, zowel van de fysieke als de digitale versie. Overigens was de release op 28 april niet bijster lang geleden wat het cijfer nog indrukwekkender maakt.

  De vraag is of Nintendo dit momentum vast weet te houden. Dit hangt er vanaf of Nintendo de juiste keuzes maakt in zowel het uitbrengen van exclusieve games waar menigeen al lange tijd op wacht (Metroid), of goede third party support krijgt. De tijd zal het leren.

  Reacties

  Er zijn momenteel nog geen reacties geplaatst op dit nieuwsbericht.

  Plaats reactie:

   Bold Spoiler
   smili lol puh knipoog confuse boos bloos coool sm_eerie yawnee yes_new nooo shutup punkey winkie huil shocked