Zweedse autoriteiten onderzoeken lootboxes in games

Geplaatst: 15 mei 2019 20:40

Diverse andere landen zijn ze al voor gegaan, maar ook Zweden stelt nu een onderzoek in naar lootboxes in games. Zij willen onderzoeken of lootboxes kunnen worden gezien als gokken, waardoor het illegaal is.

Lootboxes staan al langere tijd ter discussie. Veel ontwikkelaars gebruiken het als middels om jongeren te verleiden tot het doen van in-game aankopen in ruil voor bijvoorbeeld items, skins of wapens. Dit is tegen het zere been van veel ouders, die daar vaak onvoldoende zicht op hebben. Jonge kinderen zijn vaak ook nog te impulsief en kunnen niet goed inschatten wat de consequenties van een aankoop kunnen zijn. Hierdoor zijn ze een makkelijke prooi voor de lootboxes. Eerder deden ook Amerika, Frankrijk en België al onderzoek naar de lootboxes, waarbij het laatstgenoemde land de lootboxes ook heeft beoordeeld als gokken.

Wat de uitspraak gaat worden van de Zweedse consumentenautoriteit is afwachten, maar het probleem is in het Scandinavische land nu in ieder geval aan de kaak gesteld.

Bron: CalvinAyre
Patrick Lamers Hoofdredacteur

Als Hoofdredacteur zijnde is Patrick altijd op de hoogte van de laatste nieuwtjes. Denk jij met een dikke scoop te komen, dan is Patrick je geheid al voor. Deze turbopapa’s gameverslaving begon ooit met DKC en The Legend of Zelda, maar kent vandaag de dag geen grens! Zelfs een tweeling in de luiers weet hem niet van zijn passie weg te houden.

Lees meer
Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord