Zweedse autoriteiten onderzoeken lootboxes in games

Diverse andere landen zijn ze al voor gegaan, maar ook Zweden stelt nu een onderzoek in naar lootboxes in games. Zij willen onderzoeken of lootboxes kunnen worden gezien als gokken, waardoor het illegaal is.

Lootboxes staan al langere tijd ter discussie. Veel ontwikkelaars gebruiken het als middels om jongeren te verleiden tot het doen van in-game aankopen in ruil voor bijvoorbeeld items, skins of wapens. Dit is tegen het zere been van veel ouders, die daar vaak onvoldoende zicht op hebben. Jonge kinderen zijn vaak ook nog te impulsief en kunnen niet goed inschatten wat de consequenties van een aankoop kunnen zijn. Hierdoor zijn ze een makkelijke prooi voor de lootboxes. Eerder deden ook Amerika, Frankrijk en België al onderzoek naar de lootboxes, waarbij het laatstgenoemde land de lootboxes ook heeft beoordeeld als gokken.

Lootbox

Wat de uitspraak gaat worden van de Zweedse consumentenautoriteit is afwachten, maar het probleem is in het Scandinavische land nu in ieder geval aan de kaak gesteld.

BRON CalvinAyre

Over auteur Patrick Lamers

Patrick Lamers Als Hoofdredacteur zijnde is Patrick altijd op de hoogte van de laatste nieuwtjes. Denk jij met een dikke scoop te komen, dan is Patrick je geheid al voor. Deze turbopapa’s gameverslaving begon ooit met DKC en The Legend of Zelda, maar kent vandaag de dag geen grens! Zelfs een tweeling in de luiers weet hem niet van zijn passie weg te houden.

Tags

REACTIES

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
VERGETEN?