Gris
  • ONTWIKKELAAR Nomada Studio
  • EERSTE RELEASEDATUM 13 december 2018
  • PLATFORMEN Pc, Nintendo Switch
  • GENRE Indie
  • GAMELINER SCORE -

Zelfhulp app pleegt plagiaat met beelden van GRIS

Volgens Devolver Digital heeft zelfhulp app The Fabulous beelden en ideeën één op één gekopieerd van GRIS. De uitgever heeft het bewijs hiervan openbaar gemaakt op Twitter.

De ontwikkelaars van The Fabulous app - een zelfhulp app om een gezonder leven te leiden - hebben wel heel goed naar hun inspiratiebronnen gekeken bij het maken van een filmpje over de app. Onder het mom beter 'goed gejat dan slecht bedacht' is er een filmpje gemaakt ter promotie van de app. Hierbij waren ze alleen even vergeten dat dit natuurlijk ook zomaar eens onder de aandacht zou kunnen komen van de ontwikkelaar en uitgever van GRIS, de game die ter inspiratie gebruikt lijkt te zijn. Oordeel zelf.

Volgens CEO Sami Ben Hassine van The Fabulous app zijn alle gelijkenis niet bewust gemaakt en berust het allemaal op een misverstand. Ben Hassine geeft aan dat zij samen met Devolver Digital bezig zijn te zoeken naar een oplossing.

Over auteur Patrick Lamers

Patrick Lamers Als Hoofdredacteur zijnde is Patrick altijd op de hoogte van de laatste nieuwtjes. Denk jij met een dikke scoop te komen, dan is Patrick je geheid al voor. Deze turbopapa’s gameverslaving begon ooit met DKC en The Legend of Zelda, maar kent vandaag de dag geen grens! Zelfs een tweeling in de luiers weet hem niet van zijn passie weg te houden.

Tags

REACTIES

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
VERGETEN?