Xbox groeit met 50% dankzij Game Pass en Series X

Geplaatst: 28 april 2021 13:33
Aangepast: 28 april 2021 13:34

De omzet van Microsoft's gamedivisie is met vijftig procent gegroeid in het derde fiscale kwartaal ten opzichte van vorig jaar. Dit komt onder andere door de grote vraag naar Xbox-hardware, -content en -services.

Microsoft heeft onlangs haar derde fiscale jaaromzet aangekondigd van 2021. De winst stond op dat moment op 41,7 biljoen dollar, wat een toename van negentien procent betekent ten opzichte van het vorige jaar. Het bedrijf zag daarnaast een stabiele groei in haar game-portfolio voor dit kwartaal met een winstgroei van vijftig procent ten opzichte van dezelfde periode in 2020. De voornaamste reden voor de sterke toename is de release van de Xbox Series X/S, waar nog steeds een grote vraag naar is. Het winstpercentage voor hardware ligt dan ook op 232%. Xbox-content en -services zien een groei van 34% dit kwartaal vanwege zowel Microsoft's first-party titels als third-party releases. Ook de Xbox Game Pass-abonnees en cloud gaming behoren tot de toename in winst. Microsoft kondigde laatst aan dat er 18 miljoen Xbox Game Pass-abonnees actief waren in januari 2021.

Een winsttoename voor Microsoft's gamedivisie is wat mij betreft terecht. Vorige maand is de Microsoft x ZeniMax media deal officieel goedgekeurd. Daarnaast zijn Xbox-liefhebbers nog steeds aan het wachten om een Xbox Series X/S te kunnen bemachtigen.

Bron: www.windowscentral.com
Lees meer
Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord