Xbox evalueert relatie met Activision Blizzard

Geplaatst: 19 november 2021 14:58
Aangepast: 19 november 2021 15:12

Phil Spencer, het hoofd van Xbox, zegt dat ze momenteel hun relatie met ontwikkelaar Activison Blizzard opnieuw aan het evalueren zijn, naar aanleiding van recente gebeurtenissen.

In een email aan het personeel zegt Spencer dat hij en de rest van het bestuur 'ernstig geschrokken zijn van de verschrikkelijke gebeurtenissen en acties' die plaats hebben gevonden bij Blizzard. Het gaat hierbij natuurlijk over alles dat er naar buiten is gekomen over seksuele intimidatie op de werkvloer en het slecht behandelen van vrouwelijke werknemers. Dit zou zelfs al langer bekend zijn binnen het bestuur van Blizzard, maar is nooit aangepakt. Xbox heeft veel historie met Activision, mede dankzij het succes van de Call of Duty games op de console dankzij het innovatieve Xbox Live. Xbox is een van de vele partners en investeerders die willen dat de uitgever nu echt gaat werken aan verandering binnen hun organisatie. Directeur van PlayStation, Jim Ryan, gaf een vergelijkbaar bericht af aan zijn werknemers.

De aandelen van Activision daalden afgelopen donderdag met drie procent.

Bron: Bloomberg

Je zou het haast niet zeggen, maar Eilish heeft een passie voor alles dat de "normale mens" de stuipen op het lijf jaagt. Haar stapel dekentjes is torenhoog en wanneer de zon zijn oogjes sluit, wikkelt ze zich in haar coconnetje om zich onder te dompelen in menig nachtmerrie. Vergis je echter niet, Eilish is altijd vlijmscherp. Ze scheidt het kaf van het koren en weet het laatste nieuws recht voor je raap te brengen.

Lees meer
Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord