Xbox 360 wint van PlayStation 3 in Japan

Geplaatst:
Aangepast: 3 juni 2018 11:16

Als Amerikaans bedrijf doet Microsoft het met de Xbox 360 nog niet zo goed in het land van de rijzende zon. Microsoft moet flink opboksen tegen de Japanse concurrenten Nintendo en Sony en daardoor genoegen nemen met een derde plek. Maar zo af en toe lijken de rollen te worden omgekeerd.

Zo verkocht Microsoft in de week van 3 t/m 10 augustus 28.116 exemplaren van de Xbox 360, terwijl Sony niet verder kwam dan 10.705 exemplaren van de PlayStation 3.

Voor Microsoft was dit de eerste keer dat het meer consoles verkocht dan Sony. Dit kwam vermoedelijk door de game Tales of Vesperia voor de Xbox 360, waardoor de verkoop flink toenam. Deze game staat momenteel op nummer vier in de Japanse charts met 100.000 verkochte exemplaren.

Maar zowel de Xbox 360 als de PlayStation 3 kwamen bij lange na niet in de buurt van de Nintendo Wii die 41.044 keer over de toonbank ging.

Alex Zweers Eigenaar & Founder

Wat ooit begon met een liefde voor Donkey Kong Country: Diddy Kong’s Quest liep uit tot het managen van zijn eigen gamesite. Vandaag de dag waagt Alex zich echter voornamelijk aan “hier krijg ik echt een God-complex van”-games. Onze regelneef - ook wel Captain Plannert genoemd - heeft altijd wel zijn mening klaarliggen, zeker als het gaat om zijn grote passie; gaming.

Lees meer