Wii is de zuinigste console

Uit Amerikaans onderzoek van de National Resources Defense Council en consultingfirma Ecos is naar voren gekomen dat de Nintendo Wii de meest zuinige console is van dit moment. Terwijl de Wii een gebruik van 16 watt heeft, consumeren de Xbox 360 en PlayStation 3 veel meer stroom. De Xbox 360 gebruikt 119 watt, terwijl de PlayStation 3 150 watt verbruikt.

Je kan stellen dat deze cijfers nog wel meevallen in verhouding tot een flinke krachtige pc. Deze gebruikt meer elektriciteit, maar aangezien veel gamers hun console aan laten staan komen de verhoudingen weer dichter bij elkaar te liggen.

Advies is dan ook om de console uit te zetten als deze niet wordt gebruik om de portemonnee en het milieu te besparen en voor de volgende generatie consoles een versie te bouwen met functies om het stroombeheer beter te regelen (automatisch uitzetten na drie uur inactiviteit in combinatie met een autosave-functie). Of een prominente slaapknop plaatsen op de console. Lees hier het rapport van het onderzoek.

Over auteur Alex Zweers

Alex Zweers Wat ooit begon met een liefde voor Donkey Kong Country: Diddy Kong’s Quest liep uit tot het managen van zijn eigen gamesite. Vandaag de dag waagt Alex zich echter voornamelijk aan “hier krijg ik echt een God-complex van”-games. Onze regelneef - ook wel Captain Plannert genoemd - heeft altijd wel zijn mening klaarliggen, zeker als het gaat om zijn grote passie; gaming.

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid .

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?