Check hier alle E3 2021-content

Weer onderzoek naar games

Wees niet bang, want deze keer gaat het echt niet over Call of Duty. Het gaat er namelijk om, dat de game wereld wat meer lees voer heeft over ditjes en datjes.

In het onderzoek komen de volgende gegevens naar voren:

- De best verkopende console is nog altijd de PlayStation 2, van Sony's console gingen er 138 miljoen exemplaren over de toonbank.
- 23,7 procent van de Xbox 360 consoles faalt binnen twee jaar. Bij de PlayStation 3 is dit 10 procent, en de Nintendo Wii sluit de rij met 2,7 procent.
- 65 Procent van de Amerikaanse huishoudens speelt games.
- 25 Procent van de gamers zijn onder de 18, 40 procent is 18 tot 40 jaar en 26 procent is ouder dan vijftig.
- De gemiddelde leeftijd van een gamer is 32 jaar.
- Twee van de vijf gamers zijn vrouwelijk.
- De hoofdgebruiker (binnen huishoudens) van de Nintendo Wii is tachtig procent vrouwelijk. Bij de PlayStation is is dit acht procent en bij de Xbox 360 elf.
- Gamers besteden gemiddeld achttien uur per week achter hun spelcomputer.
- Van de PlayStation 3 zijn er 31,59 miljoen consoles verkocht (12,35 miljoen in Amerika, 4.58 in Japan), van de Xbox 360 37,14 miljoen (21,50 miljoen in Amerika, 1,23 miljoen in Japan) en van de Nintendo Wii 65,32 miljoen (30,56 miljoen in Amerika, 9.67 miljoen in Japan)
- Met meer dan 225 miljoen verkochte exemplaren is Mario de meest succesvolle franchise.
- Op de consoles worden er jaarlijks 154 miljoen exemplaren verkocht, op de PC zijn dit er 36,4 miljoen.

Tags

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid .

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?