Vrouwen spelen liever internet spelletjes

Mannen gamen het liefst met echte games en online of gewoon op de bank met vrienden. Vrouwen spelen liever online spelletjes op sites zoals Zylom en funnygames.

Dat bleek donderdag uit een onderzoek van TNS NIPO onder ruim 9000 Nederlanders. TNS NIPO wou samen met Newzoo meer inzicht krijgen in gamend Nederland. Ze startte het Nationale Gaming Onderzoek 2008 op en verwachten in april de eerste echte resultaten.

Al wel is bekend dat 43 procent van alle Nederlanders regelmatig gamed. Driekwart van de vrouwen die gamen doen dat een kwartier tot een uur per dag. De favoriete genre onder vrouwen zijn: puzzelspelletjes, woordspelletjes en bordspelletjes.

Tevens kwam uit het onderzoek naar voren dat vrouwen tijdens het gamen niet sociaal zijn, ze spelen namelijk het liefst helemaal alleen.

Tags

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid .

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?