Voortbestaan Double Fine Presents aan zijden draadje

Geplaatst:
Aangepast: 8 september 2019 02:06

Tim Schafer, oprichter en CEO van Double Fine Entertainment, staat voor een groot dilemma. Het voortbestaan van zusterbedrijf Double Fine Presents hangt aan een zijden draadje.

In 2014 besloot Schafer een aparte tak binnen Double Fine Entertainment op te zetten voor het uitgeven van indiegames. Onder de noemer Double Fine Presents sloten zij deals met ontwikkelaars van indiegames. In ruil voor het uitgeven van de game en de naamsbekendheid die Double Fine eraan kon geven, ontvingen zij een deel van de winst. Een win-win situatie. Maar sinds de overname van Double Fine door Microsoft lijkt Double Fine Presents steeds overbodiger te worden. In een interview met Destructoid geeft Schafer aan dat een uitgever binnen een uitgever niet werkt en dat de kans bestaat dat de uitgevende tak van Double Fine de deuren moet sluiten. Hij is wel nog aan het bedenken hoe zijn bedrijf indieontwikkelaars kan blijven helpen, maar daar zijn nog geen concrete plannen voor.

Of en wanneer Double Fine Presents de deuren definitief gaat sluiten is momenteel nog niet bekend.

Bron: Destructoid
Patrick Lamers Hoofdredacteur

Als Hoofdredacteur zijnde is Patrick altijd op de hoogte van de laatste nieuwtjes. Denk jij met een dikke scoop te komen, dan is Patrick je geheid al voor. Deze turbopapa’s gameverslaving begon ooit met DKC en The Legend of Zelda, maar kent vandaag de dag geen grens! Zelfs een tweeling in de luiers weet hem niet van zijn passie weg te houden.

Lees meer
Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord