RuneScape

  • Ontwikkelaar Jagex
  • Eerste releasedatum 29 maart 2001
  • Platformen Pc, Mobile
  • Genre MMO, RPG
  • Gameliner score -

Virtuele dieven krijgen taakstraf

In Leeuwarden hebben twee jongens van 15 en 14 jaar oud een andere jongen van 13 gedwongen om een virtuele amulet en een virtueel masker te 'transferren' naar hun gameaccounts in de online adventuregame 'RuneScape'.

De jongens hebben het slachtoffer geslagen en bedreigd met een mes, tot hij de goederen overboekte naar de accounts van de dieven. Volgens de Nederlandse wet is dit diefstal, ook al zijn de goederen virtueel. Er zijn wereldwijd maar weinig van dit soort zaken voorgekomen omdat het vraagstuk over de legale status van virtuele goederen soms nogal moeilijk is. De twee jongens zijn beiden veroordeeld tot taakstraffen.

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid .

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?