Video: Project Curiosity toont trailer en mysterieuze kubus

Geplaatst:
Aangepast: 1 januari 2018 00:00

Peter Molyneux, de gamedesigner achter games als Dungeon Keeper en Black & White, is al enige tijd bezig met een social media-project. Zijn bedrijf 22Cans zal een serie van 22 'experimenten' uitbrengen, waarvan de eerste komende maand al voor iOS (Apple). Vandaag is hiervan een trailer verschenen.

De geheimzinnige trailer toont alleen een kubus, en vraagt de kijker: "What's inside the cube?" Het was al bekend dat het 'spel' hier om zou draaien. Volgens Molyneux zal het openen van de kubus levensveranderend zijn.

De game speelt zich af in een virtuele kamer, met daarin de fameuze kubus. Wanneer het voorwerp aangetikt wordt, ontstaan breuken. Naar verloop van tijd brokkelt de hele kubus af en is 'iets' te zien voor de winnaar.

De winnaar zal hiervoor wel andere spelers moeten aftroeven. Dit kan door puur geluk, of het kopen van betere pikhouwelen. Er zijn twee beitels te koop: een ijzeren en een diamanten pikhouweel. De eerste kost een euro en is tien maal krachtiger dan het standaardgereedschap. De tweede kost bijna 62.000 euro (!) en is 100.000 keer sterker.

Het doel is volgens Molyneux niet geld verdienen. Het experiment verkent de emoties van gamers. Het ultieme doel is om met de experimenten een game te ontwikkelen die op de gevoelens van mensen inspeelt.

It's an insane amount of money. This is not a money-making exercise; it is a test about the psychology of monetization.

Curiosity zal ook verschijnen voor de pc en Android.

Lees meer