Video: Overwatch krijgt cross-play

Geplaatst: 10 juni 2021 11:47

Goed nieuws voor Overwatch-fans! De populaire shooter van Blizzard krijgt namelijk cross-play.

Ondanks dat Overwatch-regisseur Jeff Kaplan Blizzard verlaten heeft, gaat de ontwikkeling van Overwatch nog gestaag door. De shooter, die inmiddels vijf kaarsjes heeft mogen uitblazen, is nog altijd immens populair op alle mogelijke platformen. Het was tot nu toe alleen nooit mogelijk geweest om samen te spelen met vrienden die de game op een ander platform bezitten. Daar komt binnenkort echter verandering in. Middels een speciale Developer Update-video laat Overwatch Game Director Aaron Keller weten dat er een nieuwe feature aan zit te komen waarmee iedereen met elkaar samen kan spelen. Blizzard wil haar Battle.net ecosysteem gebruiken om dit voor elkaar te krijgen. Vanaf nu zijn de regio's, op China na, verwijderd. Hierdoor kunnen spelers van over de hele wereld met elkaar samen spelen, ongeacht in welk continent ze zich bevinden. Daarnaast is ook cross-play langs alle platformen beschikbaar in de bèta. Pc-spelers en console-spelers kunnen dan met elkaar samen spelen, maar het is niet verplicht. De cross-play feature is namelijk ook uit te schakelen en is sowieso niet beschikbaar in de Competitive-modus.

Overwacht cross-play is beschikbaar in de bèta langs alle platformen. Hier heb je wel een Battle.net-account voor nodig.

Bron: Blizzard Entertainment
Claudia Tjia Redacteur

Onze eigen Cloud heeft een hele andere missie dan Cloud uit Final Fantasy VII. Het is haar doel om je continu te voorzien van het meest verse en sappige nieuws. Is ze niet aan het tikken, dan slacht ze monsters, bevrijdt ze koninkrijken en komt ze jonkheren te hulp in epische JRPG’s.

Informatie bij dit artikel

Je moet eerst inloggen om deze game aan je favorieten toe te voegen.

Packshot Overwatch

Series

-

Uitgever

Blizzard Entertainment

Reviewscore

Platforms

Pc, PlayStation 4, Xbox One, Nintendo Switch

Releasedatum

24 mei 2016

Ontwikkelaar

Blizzard Entertainment

Gameliner Awards

-

Lees meer
Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord