Minecraft
  • ONTWIKKELAAR Mojang AB
  • EERSTE RELEASEDATUM 9 mei 2012
  • PLATFORMEN Pc, Xbox 360, PlayStation 3, Nintendo Wii U, PlayStation 4, Xbox One, Nintendo Switch
  • GENRE Avonturen, Open-World, Survival
  • GAMELINER SCORE

Video: Microsoft account vereist voor Minecraft Java Edition

Vanaf volgend jaar is het verplicht om een Microsoft account te gebruiken voor Minecraft Java Edition. Dit maakte Mojang onlangs bekend in een nieuwe video.

Zo'n zes jaar geleden werd Mojang, de ontwikkelaar van Minecraft, overgenomen door Microsoft. Sindsdien zijn er twee verschillende versies van Minecraft. Enerzijds is er de Minecraft Java Edition, de originele versie van Minecraft die je kunt aanschaffen via de Minecraft website, en anderzijds is er de Minecraft Bedrock Edition, die je via de Microsoft Store, op consoles en op mobiele apparaten kunt verkrijgen. Gezien er toch een aantal verschillen tussen de twee versies zijn, zijn er een flink aantal spelers die nog steeds Java Edition van Minecraft spelen. Op deze versie kun je bijvoorbeeld mods en skins installeren, is de Hardcode-modus beschikbaar en kun je terug naar oude Snapshots van de game. In Minecraft Java Edition kon je altijd spelen met je Mojang account. Vanaf volgend jaar komt daar echter verandering in. Vanaf dan is het namelijk vereist om een Microsoft account te gebruiken om de game te kunnen spelen. In een aankondigingsvideo geeft Mojang aan dat er veel voordelen zitten aan het gebruiken van een Microsoft account. Zo heeft een Microsoft account bijvoorbeeld twee factor authenticatie en een verbeterd ouderlijk toezicht. Mojang verzekert fans er wel van dat dit er niet voor zal zorgen dat de voordelen en unieke features van Minecraft Java Edition verloren gaan. Ook geeft Mojang als bedankje een gratis cape aan eenieder die zijn account migreert.

Vanaf begin 2021 moeten bestaande Mojang accounts verplicht over worden gezet naar een Microsoft account.

BRON Mojang

Over auteur Claudia Tjia

Claudia Tjia Onze eigen Cloud heeft een hele andere missie dan Cloud uit Final Fantasy VII. Het is haar doel om je continu te voorzien van het meest verse en sappige nieuws. Is ze niet aan het tikken, dan slacht ze monsters, bevrijdt ze koninkrijken en komt ze jonkheren te hulp in epische JRPG’s.

REACTIES

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
VERGETEN?