Video: Microsoft account vereist voor Minecraft Java Edition

Geplaatst: 22 oktober 2020 08:45

Vanaf volgend jaar is het verplicht om een Microsoft account te gebruiken voor Minecraft Java Edition. Dit maakte Mojang onlangs bekend in een nieuwe video.

Zo'n zes jaar geleden werd Mojang, de ontwikkelaar van Minecraft, overgenomen door Microsoft. Sindsdien zijn er twee verschillende versies van Minecraft. Enerzijds is er de Minecraft Java Edition, de originele versie van Minecraft die je kunt aanschaffen via de Minecraft website, en anderzijds is er de Minecraft Bedrock Edition, die je via de Microsoft Store, op consoles en op mobiele apparaten kunt verkrijgen. Gezien er toch een aantal verschillen tussen de twee versies zijn, zijn er een flink aantal spelers die nog steeds Java Edition van Minecraft spelen. Op deze versie kun je bijvoorbeeld mods en skins installeren, is de Hardcode-modus beschikbaar en kun je terug naar oude Snapshots van de game. In Minecraft Java Edition kon je altijd spelen met je Mojang account. Vanaf volgend jaar komt daar echter verandering in. Vanaf dan is het namelijk vereist om een Microsoft account te gebruiken om de game te kunnen spelen. In een aankondigingsvideo geeft Mojang aan dat er veel voordelen zitten aan het gebruiken van een Microsoft account. Zo heeft een Microsoft account bijvoorbeeld twee factor authenticatie en een verbeterd ouderlijk toezicht. Mojang verzekert fans er wel van dat dit er niet voor zal zorgen dat de voordelen en unieke features van Minecraft Java Edition verloren gaan. Ook geeft Mojang als bedankje een gratis cape aan eenieder die zijn account migreert.

Vanaf begin 2021 moeten bestaande Mojang accounts verplicht over worden gezet naar een Microsoft account.

Bron: Mojang
Claudia Tjia Redacteur

Onze eigen Cloud heeft een hele andere missie dan Cloud uit Final Fantasy VII. Het is haar doel om je continu te voorzien van het meest verse en sappige nieuws. Is ze niet aan het tikken, dan slacht ze monsters, bevrijdt ze koninkrijken en komt ze jonkheren te hulp in epische JRPG’s.

Informatie bij dit artikel

Je moet eerst inloggen om deze game aan je favorieten toe te voegen.

Packshot Minecraft

Series

Minecraft

Uitgever

Microsoft Game Studios

Reviewscore

Platforms

Pc, Xbox 360, PlayStation 3, Nintendo Wii U, PlayStation 4, Xbox One, Nintendo Switch

Releasedatum

9 mei 2012

Ontwikkelaar

Mojang AB

Gameliner Awards

-

Lees meer
Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord