Video: Ex-Blizzard vicepresident Chris Metzen begint tabletop game studio

Geplaatst:
Aangepast: 28 oktober 2020 12:02

Chris Metzen, ex-vicepresident van Blizzard, heeft een nieuw bedrijf opgericht. Het gaat hier om een tabletop game studio.

Ex-Blizzard vicepresident Chris Metzen was een echte veteraan binnen het bedrijf. Bij Blizzard was hij jarenlang senior vice president of story and franchise development, waar hij onder andere verantwoordelijk was als creative director van Overwatch. De meesten zullen hem echter kennen als de bedenker en stem van de trol Thrall. Metzen verliet Blizzard in 2016, maar heeft nu een nieuw gamingbedrijf opgericht. Samen met Mike Gilmartin, ex-vicepresident QA bij Blizzard, heeft Metzen namelijk een nieuwe tabletop game studio opgericht. Deze studio, genaamd Warchief Gaming, begon oorspronkelijk als een spellenclub in Orange County. De spellenclub gaat nu dus zelf ook tabletop games produceren. Metzen is niet de enige Blizzard-veteraan die een nieuw bedrijf in de game-industrie opricht. Een maand geleden richtte Blizzard's ex-CEO Mike Morhaime uitgever Dreamhaven op.

Aan wat voor tabletop games Warchief Gaming momenteel werkt, is nog niet bekend.

Bron: Warchief Gaming
Claudia Tjia Redacteur

Onze eigen Cloud heeft een hele andere missie dan Cloud uit Final Fantasy VII. Het is haar doel om je continu te voorzien van het meest verse en sappige nieuws. Is ze niet aan het tikken, dan slacht ze monsters, bevrijdt ze koninkrijken en komt ze jonkheren te hulp in epische JRPG’s.

Lees meer
Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord