Video: Eerste gameplaybeelden Minecraft Earth getoond tijdens WWDC

Geplaatst: 4 juni 2019 11:25

Minecraft Earth is vorige maand aangekondigd, maar meer dan een aankondigingstrailer hebben we nog niet mogen zien. De eerste gameplaybeelden van Minecraft Earth zijn onlangs getoond tijdens WWDC.

Gisteren werd Apple's WWDC live uitgezonden. Tijdens de World Wide Developer's Conference zien we elk jaar de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van alles wat met Apple te maken heeft. Dit jaar werd onder andere Minecraft Earth getoond. De game, die volledig in augmented reality gespeeld wordt, lijkt een perfecte match voor de nieuwste iOS-apparaten. Tijdens de presentatie lieten enkele Mojang-medewerkers zien hoe je de game speelt en wat er allemaal mogelijk is. Zo hebben zij een digitaal Minecraft-kasteel in de echte wereld geplaatst en lieten ze zien dat je alles kunt bouwen en af kunt breken, zoals in de echte game. Je kunt tevens interactie hebben met dieren en tegen monsters vechten. Je kunt je eigen avatar in het bouwwerk plaatsen en via Motion Capture laten bewegen, maar je kunt zelf ook in je bouwwerk rondlopen als je de schaal van je bouwwerk omhoog krikt. Uiteraard werd alles aan het einde opgeblazen door een Creeper.

Fans kunnen zich via de site van Minecraft opgeven voor een bèta die deze zomer gaat lopen. Later dit jaar moet de game verschijnen op iOS en Android-apparaten.

Bron: WWDC
Claudia Tjia Redacteur

Onze eigen Cloud heeft een hele andere missie dan Cloud uit Final Fantasy VII. Het is haar doel om je continu te voorzien van het meest verse en sappige nieuws. Is ze niet aan het tikken, dan slacht ze monsters, bevrijdt ze koninkrijken en komt ze jonkheren te hulp in epische JRPG’s.

Informatie bij dit artikel

Je moet eerst inloggen om deze game aan je favorieten toe te voegen.

Packshot Minecraft Earth

Series

-

Uitgever

Microsoft Game Studios

Reviewscore

-

Platforms

Mobile

Releasewindow

2019

Ontwikkelaar

Mojang AB

Gameliner Awards

-

Lees meer
Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord