Video: CD Projekt Red biedt excuses aan voor Cyberpunk 2077 in videoboodschap

Geplaatst:
Aangepast: 14 januari 2021 10:01

CD Projekt Red heeft onlangs een videoboodschap naar buiten gebracht. In deze videoboodschap biedt de studio haar excuses aan voor de staat van Cyberpunk 2077.

Het is inmiddels alweer een maand geleden dat Cyberpunk 2077 werd uitgebracht. Die release ging helaas niet helemaal vlekkeloos. Zo ging de lancering van de pc-versie nog vrij goed, maar had Cyberpunk 2077 veel problemen op consoles. Vanwege de vele prestatieproblemen op de consoles had Sony zelfs besloten om Cyberpunk 2077 uit de PlayStation Store te verwijderen. Ook versoepelden Sony en Microsoft hun regels met betrekking tot het krijgen van een restitutie. Ook op Steam krimpt de Cyberpunk-spelersbasis snel. In de eerste maand na release is het aantal spelers met meer dan driekwart gedaald. Ontwikkelaar CD Projekt Red heeft nu een speciale videoboodschap uitgebracht. In deze video biedt medeoprichter Marcin Iwinski excuses aan voor de slechte prestaties van Cyberpunk 2077 op de consoles. Iwinski legt uit hoe de ontwikkeling van de game in de laatste fase voor release is verlopen. Verder geeft Iwinski aan dat de enorme grootte van de game en het toch grote verschil in hardware tussen last-gen consoles en gaming pc's ervoor heeft gezorgd dat de consoleversies niet genoeg geoptimaliseerd konden worden. Ook het thuiswerken vanwege de coronamaatregelen zorgde ervoor dat Cyberpunk 2077 niet goed genoeg afgewerkt kon worden. Verder deelt CD Projekt Red de toekomstplannen voor de game. Zo komt later dit jaar nog een gratis DLC naar de game en ook de geplande gratis next-gen update verschijnt in de tweede helft van 2021.

Cyberpunk 2077 is momenteel te spelen op pc, PlayStation 4, Xbox One en Google Stadia.

Bron: CD Projekt Red
Claudia Tjia Redacteur

Onze eigen Cloud heeft een hele andere missie dan Cloud uit Final Fantasy VII. Het is haar doel om je continu te voorzien van het meest verse en sappige nieuws. Is ze niet aan het tikken, dan slacht ze monsters, bevrijdt ze koninkrijken en komt ze jonkheren te hulp in epische JRPG’s.

Informatie bij dit artikel

Je moet eerst inloggen om deze game aan je favorieten toe te voegen.

Packshot Cyberpunk 2077

Series

-

Uitgever

CD PROJEKT RED

Reviewscore

Platforms

Pc, PlayStation 4, Xbox One, Google Stadia, PlayStation 5, Xbox Series

Releasedatum

10 december 2020

Ontwikkelaar

CD Projekt RED

Gameliner Awards

Best of gamescom 2018

Lees meer
Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord