Check al onze gamescom content hier!

Verkoopscijfers Wolfenstein stellen teleur

In de top tien van softwareverkopen in Amerika merken we één grote afwezige: Wolfenstein. De verkoopcijfers van Wolfenstein vallen immers dik tegen, ondanks de redelijk goede reviewcijfers.

De game is de eerste vijf dagen na de release slechts 106.000 keer verkocht. De Xbox 360 kende de beste verkoopcijfers, met een goede 59.000 verkochte exemplaren. Voor de PS3 verkocht Wolfenstein al heel wat minder, een schamele 30.000 stuks, en ook PC-gamers stonden niet echt te popelen om de game aan te schaffen. Voor dit platform verkocht de game 17.000 exemplaren.

Activision is erg teleurgesteld in deze cijfers, net als de ontwikkelaar Raven Software. Bij het laatstgenoemde bedrijf vielen net na de verschijning van de game al 35 ontslagen. Hopelijk loopt dit aantal in de toekomst niet op.

TAGS

REACTIES

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
VERGETEN?