Vanaf 2020 moet winkans verplicht bij lootboxes vermeld worden

Geplaatst:
Aangepast: 8 augustus 2019 10:32

Het ziet ernaar uit dat de game-industrie eindelijk een consensus heeft bereikt over lootboxes. Vanaf 2020 moet de winkans namelijk verplicht bij lootboxes vermeld worden.

De Amerikaanse Entertainment Software Association, of ESA, heeft een nieuwe regel opgesteld over lootboxes. De regel moet in 2020 van kracht zijn en stelt dat de winkans van items verplicht bij de betaalde lootboxes vermeld moet staan. Consolebouwers Sony, Microsoft en Nintendo hebben toegezegd hieraan mee te werken door hun voorwaarden zodanig aan te passen dat alle games die op hun consoles uitkomen aan deze regel gaan voldoen. Ook hebben uitgevers Activision Blizzard, Bandai Namco, Bethesda, Bungie, Electronic Arts, Microsoft, Nintendo, Sony, Take-Two, Ubisoft, Warner Bros. en Wizards of the Coast aangegeven deze regel vanaf volgend jaar toe te passen in al hun games.

De nieuwe regelgeving is een initiatief van de ESA, nadat er veel commotie rondom lootboxes is geweest. Het is volgens veel autoriteiten een vorm van gokken en daarom zijn lootboxes in meerdere landen ook al verboden. De ESA en betrokken partijen streven ernaar om de nieuwe regelgeving in 2020 te kunnen implementeren.

Bron: Entertainment Software Association
Claudia Tjia Redacteur

Onze eigen Cloud heeft een hele andere missie dan Cloud uit Final Fantasy VII. Het is haar doel om je continu te voorzien van het meest verse en sappige nieuws. Is ze niet aan het tikken, dan slacht ze monsters, bevrijdt ze koninkrijken en komt ze jonkheren te hulp in epische JRPG’s.

Lees meer
Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord