Valve overweegt vreemdgaan

Volgens marketing director Doug Lombardi zit Valve te denken om in de toekomst games uit te gaan brengen voor de Wii. Ook een MMORPG staat mogelijk op het programma.

Doug verteld dat Valve enigszins af wil van het First Person Shooter genre dat het bedrijf groot heeft gemaakt. De Wii spreekt hem vooral aan door de mogelijkheid games voor kinderen te maken.

Bij Valve werken veel mensen die kinderen hebben en graag een game voor kinderen willen maken, aldus Lombardi. We spelen allemaal erg veel met de Wii en als Valve gebruik wil maken van deze console maken we iets gaafs wat er speciaal voor ontworpen is.

Iets minder vreemd is de uitstap naar het Massive Multiplayer Online Role Playing Game.
Het maken van een MMORPG is al een lange tijd een droom van medeoprichter Gabe Newell. En deze hoopt natuurlijk zijn fantasie werkelijkheid te maken.

Het maken van een MMORPG is echter een groot risico. Ik denk dat Valve op een bepaald ogenblik nog grotere uitstapjes gaat maken in vergelijking met Portal, maar dat zal niet in de komende twee jaar gebeuren, aldus Doug Lombardi.

Nog eventjes wachten dus, maar deze redacteur heeft in ieder geval wel vertrouwen in de kwaliteitsstandaard van Valve.

Over auteur Alex Zweers

Alex Zweers Wat ooit begon met een liefde voor Donkey Kong Country: Diddy Kong’s Quest liep uit tot het managen van zijn eigen gamesite. Vandaag de dag waagt Alex zich echter voornamelijk aan “hier krijg ik echt een God-complex van”-games. Onze regelneef - ook wel Captain Plannert genoemd - heeft altijd wel zijn mening klaarliggen, zeker als het gaat om zijn grote passie; gaming.

Tags

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid .

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?