Check hier alle Gameliner Awards 2021 content

Valve boekt grote omzet

Met de woedende financiële crisis hebben veel bedrijven het niet makkelijk. Dat het eind van de wereld echter nog niet in zicht is voor de gameindustrie is vandaag nogmaals duidelijk gemaakt, nadat Valve een deel van haar verkoopcijfers bekend heeft gemaakt. Deze statistieken betrekken alleen de verkoop in de winkels, niet die van het online distributieplatform Steam.

De legendarische first-person shooter Half-Life staat bovenaan de lijst van verkochte games. Het spel is sinds de release in 1998 meer dan negen miljoen keer verkocht. Als respectabele nummer twee pronkt het vervolg, Half-Life 2, op de lijst, dat zes miljoen keer over de toonbank ging.

Vooralsnog zijn de totale verkoopcijfers niet vrijgegeven door Valve, die dit soort gegevens eigenlijk altijd al geheim heeft gehouden. Wellicht zullen de online-verkopen nog bekendgemaakt worden. Volgens geruchten worden van alle verkochte games van Valve ongeveer vijfentwintig procent via Steam aangeschaft. Als je bij de totale verkopen van de betreffende spellen, volgens Valve 32.8 miljoen, vijfentwintig procent optelt kom je uit op 41 miljoen verkochte kopieën. Met een gemiddelde verkoopprijs van 35 euro zal Valve dan met 1.4 miljard euro omzet gedraaid hebben. Alhoewel deze redenatie niet helemaal sterk staat, omdat Valve het programma Steam nog niet heeft sinds de oprichting, is de omzet sowieso niet slecht voor een ontwikkelaar die pas sinds kort zelf online distribueert.

De verkoopcijfers:

Counter-Strike: 4,2 miljoen
Counter-Strike: Condition Zero: 2,9 miljoen
Counter-Strike: Source: 2,1 miljoen
Half-Life: 9,3 miljoen
Half-Life: Blue Shift: 1,1 miljoen
Half-Life 2: 6 miljoen
Half-Life 2: Episode One: 1,4 miljoen
Left 4 Dead: tussen de 3.6 en 3.9 miljoen (schatting)
The Orange Box: 3 miljoen

Tags

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid .

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?