Uitgevers moeten creatief op zoek naar hun geld

Zojuist heeft Geoffrey Zatking van Electronic Entertainment Design and Research in een interview laten weten dat maar vier procent van alle games die op de markt verschijnt winst maakt. Of meneer Zatking zijn mond voorbij heeft gesproken is nog maar te zien, maar als het waar is zal dat betekenen dat óf de prijzen omhoog moeten, óf dat er steeds meer uitgevers zijn die op creatieve manier op zoek moeten naar winst.

"Every game I have ever worked on, we've gone in blind as to which features would sell the game better, says Zatkin, who designed games for 11 years before co-founding EEDAR. Not knowing whether it would be worth an extra $500,000 to design a multiplayer mode."

"Only 4% of games that make it to market actually make a profit, he says. About 60% of a game's budget is spent reworking or redesigning a game."

Over auteur Alex Zweers

Alex Zweers Wat ooit begon met een liefde voor Donkey Kong Country: Diddy Kong’s Quest liep uit tot het managen van zijn eigen gamesite. Vandaag de dag waagt Alex zich echter voornamelijk aan “hier krijg ik echt een God-complex van”-games. Onze regelneef - ook wel Captain Plannert genoemd - heeft altijd wel zijn mening klaarliggen, zeker als het gaat om zijn grote passie; gaming.

Tags

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?