Uitgever Cooking Mama: Cookstar mocht game gewoon uitbrengen

Geplaatst: 16 april 2020 09:38
Aangepast: 16 april 2020 09:38

Het uitgebreide verhaal rondom Cooking Mama: Cookstar krijgt nog een staartje. De uitgever van Cooking Mama: Cookstar mocht de game naar eigen zeggen namelijk gewoon uitbrengen.

Een paar weken geleden kwam Cooking Mama: Cookstar uit op de Nintendo Switch. Het duurde echter niet lang voordat Cooking Mama: Cookstar uit de eShop verdween. Volgens ontwikkelaar 1st Playable was dit vanwege een dispuut tussen Cooking Mama-eigenaar Office Create en uitgever Planet Entertainment. Gisteren gaf Cooking Mama-eigenaar Office Create middels een persbericht aan dat Planet Entertainment Cooking Mama: Cookstar zonder toestemming van Office Create had uitgebracht. De game was volgens Office Create nog niet goed genoeg voor een release en in plaats van de game te verbeteren, werd deze gewoon gelanceerd. Office Create vond dit zo erg, dat ze niet alleen de game uit alle winkels hebben laten verwijderen, maar hebben ook aangegeven Planet Entertainment voor de rechter te slepen. Uitgever Planet Entertainment reageert nu via Twitter zelf op de situatie. Volgens Planet Entertainment was Office Create inderdaad niet tevreden over bepaalde aspecten van de game, maar die vielen volgens Planet Entertainment totaal buiten de scope van de opdracht die zij hebben aangenomen. Daarnaast staat volgens Planet Entertainment nergens in hun contract dat zij de game niet hebben mogen uitbrengen. Volgens Planet Entertainment hadden zij dus gewoon het recht de game uit te brengen, ondanks de creatieve meningsverschillen met Office Create.

Welke partij er nu gelijk heeft, valt nog te bezien. Wat dit verder voor gevolgen heeft voor de game, is momenteel ook niet bekend.

Bron: Planet Entertainment
Claudia Tjia Redacteur

Onze eigen Cloud heeft een hele andere missie dan Cloud uit Final Fantasy VII. Het is haar doel om je continu te voorzien van het meest verse en sappige nieuws. Is ze niet aan het tikken, dan slacht ze monsters, bevrijdt ze koninkrijken en komt ze jonkheren te hulp in epische JRPG’s.

Informatie bij dit artikel

Je moet eerst inloggen om deze game aan je favorieten toe te voegen.

Packshot Cooking Mama Cookstar

Series

-

Uitgever

Nintendo

Reviewscore

-

Platforms

Nintendo Switch

Releasewindow

Maart 2020

Ontwikkelaar

-

Gameliner Awards

-

Lees meer
Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord