Ubisoft zet licentiegames aan de kant

De nieuwe sci-fi avonturen film van regisseur James Cameron, Avatar, sleept de ene prijs na de ander binnen. Hoewel het met de film goed gaat, doet de videogame van Avatar het minder goed dan verwacht. Ubisoft verwachtte de game 3,5 tot 5 miljoen keer te verkopen, maar deze verwachting is inmiddels bij gesteld naar 2,5 miljoen stuks.

De grote baas van Ubisoft, Yves Guillemot, heeft zojuist laten weten dat de uitgever zicht meer gaat richten op haar eigen franchisers. Licentie-games, zoals Avatar, zullen dus minder aandacht krijgen. "Het houdt niet in dat wij we stoppen met het uitgeven van licentie-games, maar we gaan er wel minder geld in stoppen in de toekomst", aldus Guillemot.

Over auteur Alex Zweers

Alex Zweers Wat ooit begon met een liefde voor Donkey Kong Country: Diddy Kong’s Quest liep uit tot het managen van zijn eigen gamesite. Vandaag de dag waagt Alex zich echter voornamelijk aan “hier krijg ik echt een God-complex van”-games. Onze regelneef - ook wel Captain Plannert genoemd - heeft altijd wel zijn mening klaarliggen, zeker als het gaat om zijn grote passie; gaming.

Tags

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid .

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?