Ubisoft wilt Japan veroveren met de RPG

Geplaatst: 24 december 2009 00:42
Aangepast: 1 januari 2018 00:00

Zojuist heeft Alain Corre van Ubisoft aan het Japanse magazine Famitsu laten weten dat Ubisoft graag een JRPG zou willen maken. Ubisoft heeft zelf nog nooit een RPG gemaakt, maar willen graag doorbreken in het land van de reizende zon.

We hebben games voor diverse genres gemaakt, maar nog nooit een game in het genre RPG. Het is wel de genre waar de meeste Japanners van houden. Als we een ontwikkelaar kunnen vinden die voor ons kwalitief goede RPG game voor ons kan ontwikkelen, dan zou ik er graag een game in Japan uitgeven. Ik ben er heilig van overtuigd dat we een game kunnen maken wat het Japanse publiek zal aanspreken, aldus Corre.

Wat vinden jullie moet Ubisoft RPG games ontwikkelen, of moeten ze daar niet aan beginnen?

Alex Zweers Eigenaar & Founder

Wat ooit begon met een liefde voor Donkey Kong Country: Diddy Kong’s Quest liep uit tot het managen van zijn eigen gamesite. Vandaag de dag waagt Alex zich echter voornamelijk aan “hier krijg ik echt een God-complex van”-games. Onze regelneef - ook wel Captain Plannert genoemd - heeft altijd wel zijn mening klaarliggen, zeker als het gaat om zijn grote passie; gaming.

Lees meer