Twitch neemt meer maatregelen tegen wangedrag in de chat

Twitch heeft nieuwe maatregelen genomen om hun chats vriendelijker te maken.

Dat de chats van Twitch niet altijd de meest vriendelijke plekken op het internet zijn, hoeven wij jullie natuurlijk niet meer te vertellen. Twitch nam eerder al een hoop maatregelen om de sfeer in de chats te verbeteren en hier zijn er nu weer een aantal aan toegevoegd. Als een kijker wordt gebanned van een chat, kan deze persoon niet alleen niet meer reageren, ze kunnen de chat nu helemaal niet meer zien. Ze verschijnen dan ook niet meer in de volgers-lijst of de chat-lijst. De meest ingrijpende verandering is er één die Twitch niet publiekelijk heeft aangekondigd. Volgens Devin Nash, CMO van streamingdienst N3rdfusion, worden nieuwe accounts van gebruikers die gebanned zijn, nu meteen geshadowbanned. Dit houdt in dat ze wel kunnen reageren in chats, maar niemand krijgt hun comments te zien. Ze gebruiken hiervoor het IP-adres dat gekoppeld is aan de accounts.

De nieuwe maatregelen van Twitch gingen eind maart in.

BRON Kotaku

Over auteur Eilish Janssen

Eilish Janssen Je zou het haast niet zeggen, maar Eilish heeft een passie voor alles dat de "normale mens" de stuipen op het lijf jaagt. Haar stapel dekentjes is torenhoog en wanneer de zon zijn oogjes sluit, wikkelt ze zich in haar coconnetje om zich onder te dompelen in menig nachtmerrie. Vergis je echter niet, Eilish is altijd vlijmscherp. Ze scheidt het kaf van het koren en weet het laatste nieuws recht voor je raap te brengen.

Tags

REACTIES

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
VERGETEN?