Trailer: Oculus onthult nieuwe VR-bril Oculus Quest

Geplaatst:
Aangepast: 27 september 2018 21:30

Gisterenavond is het nieuwste VR-project van Oculus uit de doeken gedaan. Mark Zuckerberg presenteerde een standalone VR-headset die in het eerste kwartaal van 2019 moet verschijnen!

Met de Oculus Quest hebben de spelers alles in huis wat er nodig is. Aangezien het een standalone is, is het niet nodig om de headset aan te sluiten op een ander systeem zoals de PlayStation of pc. De headset bevat ingebouwde audio, heeft een resolutie van 1600x1440 per oog en moet bij de launch over een flink aantal games beschikken, een aantal van deze games kennen we al, de library bevat namelijk een groot deel van de games die op de Rift beschikbaar zijn. In totaal moeten er ongeveer vijftig games beschikbaar zijn bij de release. De games dienen gespeeld te worden met controllers die bij het pakket gepaard komen.

De Oculus Quest kent een adviesprijs van 399 dollar en moet in het eerste kwartaal van 2019 verkrijgbaar zijn.

Bron: Oculus
Rudy Wijnberg Head of Media

Als het gaat om passief sporten is Rudy een kei gezien hij regelmatig menig vechtersbaas tegen de vloer nokt en tanden laat rapen. Toch is hij niet vies van andere genres. Onder het motto “je moet toch alles in je leven geprobeerd hebben” experimenteert onze Amsterdammer zo nu en dan eens wat. Niet altijd even succesvol, geduld is namelijk niet echt zijn sterkste punt, net als een gracieuze winnaar zijn gedurende menig fighter…

Lees meer
Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord