Trailer: Dit is waarom Kirby de World of Light trailer van Super Smash Bros. Ultimate overleeft

Geplaatst:
Aangepast: 30 november 2018 20:28

De World of Light trailer van Super Smash Bros. Ultimate liet ons kennismaken met een kwade kracht. Wat opvallend aan de trailer was, was dat Kirby overbleef. En dat blijkt niet zonder reden te zijn.

Een aantal weken geleden maakte de wereld kennis met World of Light. De singleplayer van Super Smash Bros. Ultimate laat ons alle personages uit de game redden van de vijand Galeem. Het spreekt voor zich dat één van de personages over moest blijven om de anderen te redden, maar waarom is deze twijfelachtige eer aan Kirby voorbehouden? Het rooster bestaat namelijk uit maar liefst 74 karakters, dus het had net zo goed een ander personage kunnen zijn. In een blog van Masahiro Sakurai in het Japanse magazine Famitsu onthuld hij waarom het nou juist deze ronde roze bol is geworden.

Hij vertelt dat het karakter in ieder geval de mogelijkheid moest hebben om aan het licht te ontkomen, dus alle figuren die niet voorzien zijn van speciale krachten vielen meteen al af. Ook de personages die korte afstanden konden teleporteren zouden daarmee niet kunnen ontkomen aan de aanval van Galeem. Daarmee bleven er voor Sakurai eigenlijk drie mogelijke kandidaten over; Palutena, Bayonetta en Kirby. Een aantal goddelijke wezens zijn al omgetoverd tot spirits waardoor het niet logisch zou zijn Palutena of Bayonetta als de last woman standing over te laten blijven. Daar komt bij dat Nintendo mensen rustig met de singleplayer kennis wil laten maken en dat lukt het best met een personage die makkelijk toegankelijk is. Kirby is eenvoudig te besturen en daardoor de ideale kandidaat om over te blijven.

Super Smash Bros. Ultimate komt op 7 december uit voor de Nintendo Switch.

Bron: SourceGaming
Patrick Lamers Hoofdredacteur

Als Hoofdredacteur zijnde is Patrick altijd op de hoogte van de laatste nieuwtjes. Denk jij met een dikke scoop te komen, dan is Patrick je geheid al voor. Deze turbopapa’s gameverslaving begon ooit met DKC en The Legend of Zelda, maar kent vandaag de dag geen grens! Zelfs een tweeling in de luiers weet hem niet van zijn passie weg te houden.

Informatie bij dit artikel

Je moet eerst inloggen om deze game aan je favorieten toe te voegen.

Packshot Super Smash Bros. Ultimate

Uitgever

Nintendo

Reviewscore

Platforms

Nintendo Switch

Releasedatum

7 december 2018

Ontwikkelaar

Nintendo

Gameliner Awards

Best of gamescom 2018

Lees meer
Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord