Check hier alle E3 2021-content

Battlefield 2042

  • Ontwikkelaar EA DICE
  • Eerste releasedatum 22 oktober 2021
  • Platformen Pc, PlayStation 4, Xbox One, PlayStation 5, Xbox Series
  • Genre First-Person Shooter
  • Gameliner score -

Trailer: Battlefield 2042 officieel aangekondigd

Na de vele geruchten en leaks is het dan eindelijk zo ver voor de fans van Battlefield. De nieuwe Battlefield is gearriveerd en gaat Battlefield 2042 heten.

In Battlefield 2042 zien we een klassieke opzet voor een oorlog. De Verenigde Staten botst met Rusland en beide landen staan op het moment om een gruwelijk conflict te beginnen. In Battlefield 2042 vertolk je de rol van een Specialist, misplaatste maar ervaren combat-specialisten met speciale vaardigheden. Battlefield 2042 lanceert met zeven maps waar 128 spelers elkaar te lijf kunnen gaan. De natuurlijke omgeving van de maps spelen een belangrijke rol in de dynamiek van de multiplayer-matches. Zo kunnen enorme tornado's de boel flink op stelten zetten. De customization van wapens, voertuigen en gadgets keert ook terug. Een aantal nieuwe gadgets die we kunnen verwachten zijn robothonden, grapplehooks en wingsuits. De multiplayer is wederom gebaseerd op het squad-systeem. Dat Battlefield 6 zich afspeelt in de toekomst, is accuraat gebleken. 13 juni worden de eerste gameplaybeelden vrijgegeven. Mogelijk is dit tijdens de Xbox & Bethesda Games Showcase.

Battlefield 2042 verschijnt in het vierde kwartaal voor de pc, Xbox One, Xbox Series, PlayStation 4 en PlayStation 5. Jawel, Battlefield 2042 verschijnt op zowel de current-gen als de next-gen consoles.

BRON EA

Over auteur Bram Noteboom

Bram Noteboom Ons Brammeke is van alle markten thuis. Is hij niet nieuws aan het pennen, dan staat hij wel voor de camera of hangt hij achter de microfoon voor de Game Over-podcast. Een ding is in ieder geval wel zeker, Bram heeft altijd zijn hart op de tong en schuwt niet weg van een pittige discussie. We noemen Bram dan ook niet voor niets "het wonderkind" hier op de redactie.

Reacties

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid .

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?