Trailer: Battlefield 2042 officieel aangekondigd

Geplaatst: 9 juni 2021 17:10

Na de vele geruchten en leaks is het dan eindelijk zo ver voor de fans van Battlefield. De nieuwe Battlefield is gearriveerd en gaat Battlefield 2042 heten.

In Battlefield 2042 zien we een klassieke opzet voor een oorlog. De Verenigde Staten botst met Rusland en beide landen staan op het moment om een gruwelijk conflict te beginnen. In Battlefield 2042 vertolk je de rol van een Specialist, misplaatste maar ervaren combat-specialisten met speciale vaardigheden. Battlefield 2042 lanceert met zeven maps waar 128 spelers elkaar te lijf kunnen gaan. De natuurlijke omgeving van de maps spelen een belangrijke rol in de dynamiek van de multiplayer-matches. Zo kunnen enorme tornado's de boel flink op stelten zetten. De customization van wapens, voertuigen en gadgets keert ook terug. Een aantal nieuwe gadgets die we kunnen verwachten zijn robothonden, grapplehooks en wingsuits. De multiplayer is wederom gebaseerd op het squad-systeem. Dat Battlefield 6 zich afspeelt in de toekomst, is accuraat gebleken. 13 juni worden de eerste gameplaybeelden vrijgegeven. Mogelijk is dit tijdens de Xbox & Bethesda Games Showcase.

Battlefield 2042 verschijnt in het vierde kwartaal voor de pc, Xbox One, Xbox Series, PlayStation 4 en PlayStation 5. Jawel, Battlefield 2042 verschijnt op zowel de current-gen als de next-gen consoles.

Bron: EA
Bram Noteboom Content Manager

Ons Brammeke is van alle markten thuis. Is hij niet nieuws aan het pennen, dan staat hij wel voor de camera of hangt hij achter de microfoon voor de Game Over-podcast. Een ding is in ieder geval wel zeker, Bram heeft altijd zijn hart op de tong en schuwt niet weg van een pittige discussie. We noemen Bram dan ook niet voor niets "het wonderkind" hier op de redactie.

Informatie bij dit artikel

Je moet eerst inloggen om deze game aan je favorieten toe te voegen.

Packshot Battlefield 2042

Series

Battlefield

Uitgever

Electronic Arts

Reviewscore

Platforms

Pc, PlayStation 4, Xbox One, PlayStation 5, Xbox Series

Releasewindow

19 november 2021

Ontwikkelaar

EA DICE

Gameliner Awards

-

Lees meer
Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord