Topman Sony noemt consolemarkt een 'niche'

Tijdens de Investors Relations Day van Sony is er gesproken over de toekomstige rol van consoles in de game-industrie. Volgens Sonys topman Kenichiro Yoshida is de consolemarkt een niche. Het bedrijf wil inzetten op de technologische ontwikkeling van streamingdiensten.

Dat de komende generatie consoles wellicht de laatste worden lijkt steeds sterker het geval. Tijdens de Investors Relations Day van Sony beantwoord het bedrijf een aantal vragen. Zo wordt ook gesproken over de toekomstige rol van consoles in de game-industrie. Topman Yoshida zegt dat de techgigant belang hecht aan de speelervaring van gamers, maar dat consoles hier slechts een klein onderdeel van zijn. Ook de recent aangekondigde samenwerking met Microsoft op het gebied van cloud gaming kwam ter sprake. Yoshida vindt het lastig om hier over te praten, omdat de ontwikkeling van cloud- en streamingdiensten volgens hem nog niet ver genoeg zijn. Hij doelt daarmee op de vertraging van het netwerk en de locatie van de servers. Daarnaast moet het bedrijf kijken welk verdienmodel zich het meest schikt voor een toekomstige service.

Sony PlayStation

Volgens Yoshida hebben Sony en Microsoft een overeenstemming getekend, waarin de voornemens van beide partijen vastgelegd zijn.

BRON Sony

Over auteur Delano Seliman

Delano Seliman Onze aanpoter zit geen moment stil. Ruïneert hij geen levens met League of Legends, dan is hij wel nieuws aan schrijven. Schrijft hij geen nieuws, dan kijkt hij wel eSports. Kijkt hij geen eSports, dan werkt ‘ie keihard aan zijn eigen bedrijf Stageup.nl. Met zijn unieke kijk op de wereld brengt Delano je in contact met de meest interessante en verbijsterende dingen. Kortom als je denkt aan Delano, dan denk je aan DieLano.

Tags

REACTIES

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
VERGETEN?