THQ Nordic onthult overname verschillende studio's en komst nieuwe Saints Row

Geplaatst:
Aangepast: 14 augustus 2019 23:04

THQ nordic presenteerde onlangs de kwartaalcijfers van het bedrijf. Hierbij onthulde THQ Nordic ook de overname van verschillende studio's en werd de komst van een nieuwe Saints Row bevestigd.

De THQ Nordic-familie blijft gestaag groeien. Tijdens de presentatie van de kwartaalcijfers onthulde het bedrijf dat het een aantal verschillende studio's heeft overgenomen. Zo heeft THQ Nordic Gunfire Games, de studio achter Darksiders III, overgenomen. THQ en Gunfire werkten al nauw samen voor Darksiders, maar nu is de studio volledig onderdeel van THQ Nordic. Ook heeft THQ Nordic het Italiaanse Milestone overgenomen. Deze studio is verantwoordelijk voor de MotoGP-games. Ook neemt het bedrijf Goodbye Kansas Game Invest over, een investeerder die investeert in diverse gamestudio's. Een van de studio's waarin geïnvesteerd wordt, is bijvoorbeeld Experiment 101, de studio achter Biomutant. THQ Nordic onthulde, naast de overname van verschillende studio's, dat er ook een nieuwe Saints Row-game in aantocht is. Ontwikkelaar Volution is hard aan het werk om deze game te realiseren, dat een vervolg wordt op het in 2013 verschenen Saints Row IV.

THQ Nordic maakte tijdens de presentatie van de kwartaalcijfers ook bekend dat het de naam wil veranderen naar Embracer Group. De naam gaat op 17 september in als de aandeelhouders akkoord zijn.

Bron: THQ Nordic
Claudia Tjia Redacteur

Onze eigen Cloud heeft een hele andere missie dan Cloud uit Final Fantasy VII. Het is haar doel om je continu te voorzien van het meest verse en sappige nieuws. Is ze niet aan het tikken, dan slacht ze monsters, bevrijdt ze koninkrijken en komt ze jonkheren te hulp in epische JRPG’s.

Lees meer
Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord