THQ Nordic neemt Bugbear Entertainment en Coffee Stain Studios over

Geplaatst:
Aangepast: 17 maart 2024 16:00

THQ Nordic, de uitgever bekend van onder andere Darksiders, heeft vandaag bekendgemaakt twee studio's over te nemen. Het gaat hier om Bugbear Entertainment, bekend van FlatOut en Wreckfest, en Coffee Stain Studios, bekend van Goat Simulator en Sanctum.

De acquisitie van de twee studio's werd vandaag bekendgemaakt tijdens een presentatie van het derde kwartaalrapport. De eerste studio, Bugbear Entertainment, is verantwoordelijk voor het ontwikkelen van racing games. De kleine Finse studio is momenteel bezig aan een console port voor hun game Wreckfest, waarvan THQ Nordic al de uitgever was. De tweede studio, Coffee Stain Studios, is voornamelijk bekend van Goat Simulator. De Zweedse studio heeft een flink aantal nieuwe games in de pijplijn staan die met de hulp van THQ Nordic verwezenlijkt kunnen worden. Met de overname van deze twee studio's krijgt THQ Nordic er een flink aantal nieuwe intellectuele eigendommen bij. Volgens Lars Wingefors, directeur van THQ Nordic ziet de toekomst er dan ook rooskleurig uit.

THQ Nordic Logo

Eerder dit jaar heeft THQ Nordic de studio HandyGames en de intellectuele eigendommen voor Kingdom of Amalur overgenomen. Met al deze nieuwe intellectuele eigendommen gaan we vast meer zien van deze uitgever.

Bron: THQ Nordic
Claudia Tjia Redacteur

Onze eigen Cloud heeft een hele andere missie dan Cloud uit Final Fantasy VII. Het is haar doel om je continu te voorzien van het meest verse en sappige nieuws. Is ze niet aan het tikken, dan slacht ze monsters, bevrijdt ze koninkrijken en komt ze jonkheren te hulp in epische JRPG’s.

Lees meer
Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord