The Witcher
  • ONTWIKKELAAR CD Projekt RED
  • EERSTE RELEASEDATUM 26 oktober 2007
  • PLATFORMEN Pc
  • GENRE RPG
  • GAMELINER SCORE -

The Witcher gameserie verkocht 50 miljoen exemplaren

De gameserie van The Witcher heeft de mijlpaal van 50 miljoen verkochte exemplaren bereikt, wat geen grote verrassing is aangezien de games nooit echt zijn gedaald in populariteit. Vooral na het uitkomen van de Netflix-serie 'The Witcher'.

CD Projekt liet weten dat hun gameserie de 50 miljoen verkopen heeft gehaald. Geralt is nog steeds een populaire jongen. Dat zijn geen slechte cijfers, vooral aangezien The Witcher 3: Wyld Hunt, pas vijf jaar geleden uitkwam. Van een nieuwe game is geen sprake meer geweest, alleen een kleine spin-off, die een ode is aan het kaartspel dat veel naar voren komt in de games. Vorig jaar rond deze tijd, liet CD Projekt weten dat ze de 40 miljoen verkochte exemplaren hadden behaald, waarvan de helft The Witcher 3 was. Dat betekent dat de games in één jaar 10 miljoen keer verkocht zijn. En dat terwijl er niet eens een nieuw deel aan de serie is toegevoegd afgelopen jaar. Het hoge aantal verkopen zijn waarschijnlijk voor een groot deel te danken aan het uitkomen van de Netflix-serie, die gebaseerd is op de Witcher-games.

Seizoen twee van The Witcher zou eigenlijk volgend jaar uitkomen, maar dat was voordat de productie stopgezet moest worden in verband met het coronavirus.

BRON PCgamer

Over auteur Eilish Janssen

Eilish Janssen Je zou het haast niet zeggen, maar Eilish heeft een passie voor alles dat de "normale mens" de stuipen op het lijf jaagt. Haar stapel dekentjes is torenhoog en wanneer de zon zijn oogjes sluit, wikkelt ze zich in haar coconnetje om zich onder te dompelen in menig nachtmerrie. Vergis je echter niet, Eilish is altijd vlijmscherp. Ze scheidt het kaf van het koren en weet het laatste nieuws recht voor je raap te brengen.

REACTIES

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
VERGETEN?