Tencent koopt merendeel aandelen Klei Entertainment

Geplaatst:
Aangepast: 23 januari 2021 12:32

Technologiebedrijf Tencent heeft het merendeel van de aandelen van Klei Entertainment gekocht. Zo maakt oprichter Jamie Cheng bekend middels een bericht op het forum van Klei.

Klei Entertainment heeft de meerderheid van de aandelen verkocht aan het Chinese techbedrijf Tencent. Dat schrijft oprichter en eigenaar Jamie Cheng van Klei op hun forum. Volgens Cheng is de deal met het Chinese bedrijf onder de voorwaarde dat Klei Entertainment wel zeggenschap houdt over de projecten, ontwikkeling en het aannemen van personeel. Klei Entertainment kennen we als de indie ontwikkelaar van games als Don't Starve, Mark of the Ninja, Oxygen Not Included en Griftlands. Vanaf nu hebben zij dus ook het grote geld achter zich staan. Tencent is sowieso behoorlijk druk bezig op de markt. Zo zijn zij partner geworden van GTFO-ontwikkelaar 10 Chambers, ondersteunen ze de ontwikkeling van System Shock 3 en werkt Tencent samen met Platinum Games.

onbekend

Tencent heeft in het verleden al vaker samengewerkt met Klei Entertainment door te helpen met het uitbrengen van games in China.

Bron: Klei Entertainment
Patrick Lamers Hoofdredacteur

Als Hoofdredacteur zijnde is Patrick altijd op de hoogte van de laatste nieuwtjes. Denk jij met een dikke scoop te komen, dan is Patrick je geheid al voor. Deze turbopapa’s gameverslaving begon ooit met DKC en The Legend of Zelda, maar kent vandaag de dag geen grens! Zelfs een tweeling in de luiers weet hem niet van zijn passie weg te houden.

Lees meer
Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord