Tencent koopt merendeel aandelen Klei Entertainment

Technologiebedrijf Tencent heeft het merendeel van de aandelen van Klei Entertainment gekocht. Zo maakt oprichter Jamie Cheng bekend middels een bericht op het forum van Klei.

Klei Entertainment heeft de meerderheid van de aandelen verkocht aan het Chinese techbedrijf Tencent. Dat schrijft oprichter en eigenaar Jamie Cheng van Klei op hun forum. Volgens Cheng is de deal met het Chinese bedrijf onder de voorwaarde dat Klei Entertainment wel zeggenschap houdt over de projecten, ontwikkeling en het aannemen van personeel. Klei Entertainment kennen we als de indie ontwikkelaar van games als Don't Starve, Mark of the Ninja, Oxygen Not Included en Griftlands. Vanaf nu hebben zij dus ook het grote geld achter zich staan. Tencent is sowieso behoorlijk druk bezig op de markt. Zo zijn zij partner geworden van GTFO-ontwikkelaar 10 Chambers, ondersteunen ze de ontwikkeling van System Shock 3 en werkt Tencent samen met Platinum Games.

Klein Entertainment Tencent Dont Starve

Tencent heeft in het verleden al vaker samengewerkt met Klei Entertainment door te helpen met het uitbrengen van games in China.

Over auteur Patrick Lamers

Patrick Lamers Als Hoofdredacteur zijnde is Patrick altijd op de hoogte van de laatste nieuwtjes. Denk jij met een dikke scoop te komen, dan is Patrick je geheid al voor. Deze turbopapa’s gameverslaving begon ooit met DKC en The Legend of Zelda, maar kent vandaag de dag geen grens! Zelfs een tweeling in de luiers weet hem niet van zijn passie weg te houden.

Tags

Reacties

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?