Telltale Games sluit merendeel van studio

Geplaatst: 22 september 2018 15:25
Aangepast: 22 september 2018 22:44

Update 1: Een anonieme bron heeft aan USGamer laten weten dat het hele team van The Walking Dead is ontslagen. Het ziet ernaar uit dat de tweede episode van de game het dus niet gaat halen helaas. De ontwikkelaar werkt alleen nog aan Minecraft Story Mode in samenwerking met Netflix.
Bron: USGamer

Telltale Games, ontwikkelaar van onder andere The Walking Dead, The Wolf Among Us, Game of Thrones en Minecraft: Story Mode heeft meer dan 250 medewerkers ontslagen. Een groep van 25 medewerkers blijft over om verplichtingen na te komen tegenover het bestuur en haar partners. Volgens bronnen heeft de grote baas van de studio, Pete Hawley, een deel van het personeel laten weten dat ze 30 minuten de tijd krijgen om het pand te verlaten.

Eerder dit jaar ontsloeg Telltale Games al 90 medewerkers, dit was zo'n kwart van het personeelsbestand. Het laatste seizoen van The Walking Dead startte vorige maand. De ontwikkelaar had ook een tweede seizoen van The Wolf Among Us in de maak. Het is onduidelijk of deze projecten worden afgemaakt, maar een Tweet van één van de voormalige hoofdschrijvers doet vermoeden dat er ook een treurig einde aan deze serie komt.

onbekend

De ontwikkelaar komt komende weken met meer informatie over hun portfolio.

Bron: Telltale Games
Alex Zweers Eigenaar & Founder

Wat ooit begon met een liefde voor Donkey Kong Country: Diddy Kong’s Quest liep uit tot het managen van zijn eigen gamesite. Vandaag de dag waagt Alex zich echter voornamelijk aan “hier krijg ik echt een God-complex van”-games. Onze regelneef - ook wel Captain Plannert genoemd - heeft altijd wel zijn mening klaarliggen, zeker als het gaat om zijn grote passie; gaming.

Lees meer
Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord