Tech: Xiaomi onthult besturingssysteem MIUI 12

De Chinese techfabrikant Xiaomi heeft het nieuwe Android besturingsysteem MIUI 12 onthuld. Volgende maand wordt deze voor het eerst uitgerold.

Xiaomi heeft met MIUI 12 de aandacht vooral gevestigd op het verbeteren van de privacybescherming. Gebruikers kunnen dus vooral op dat gebied een groot aantal verbeteringen verwachten. Zo krijg je een beter inzicht in het gedrag van apps en heb je meer controle over machtigingen. Je ontvangt bijvoorbeeld waarschuwingen als apps die op de achtergrond draaien gebruik maken van gevoelige informatie, zoals je locatie, microfoon of camera. Daarnaast is ook de user interface van het besturingssysteem onder handen genomen om een nog fijnere interface-ervaring te bieden.

MIUI 12

Het besturingssysteem MIUI 12 wordt vanaf juni over de eerste Xiaomi apparaten uitgerold. De Mi 9, Mi 9T, Mi 9T Pro, Redmi K20 en Redmi K20 Pro zijn het eerste aan de beurt. Voor de overige modellen geldt dat de update per model uitgerold wordt.

BRON Xiaomi

Over auteur Patrick Lamers

Patrick Lamers Als Hoofdredacteur zijnde is Patrick altijd op de hoogte van de laatste nieuwtjes. Denk jij met een dikke scoop te komen, dan is Patrick je geheid al voor. Deze turbopapa’s gameverslaving begon ooit met DKC en The Legend of Zelda, maar kent vandaag de dag geen grens! Zelfs een tweeling in de luiers weet hem niet van zijn passie weg te houden.

Tags

REACTIES

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
VERGETEN?