Tech: Xiaomi onthult besturingssysteem MIUI 12

Geplaatst: 21 mei 2020 23:25
Aangepast: 21 mei 2020 23:48

De Chinese techfabrikant Xiaomi heeft het nieuwe Android besturingsysteem MIUI 12 onthuld. Volgende maand wordt deze voor het eerst uitgerold.

Xiaomi heeft met MIUI 12 de aandacht vooral gevestigd op het verbeteren van de privacybescherming. Gebruikers kunnen dus vooral op dat gebied een groot aantal verbeteringen verwachten. Zo krijg je een beter inzicht in het gedrag van apps en heb je meer controle over machtigingen. Je ontvangt bijvoorbeeld waarschuwingen als apps die op de achtergrond draaien gebruik maken van gevoelige informatie, zoals je locatie, microfoon of camera. Daarnaast is ook de user interface van het besturingssysteem onder handen genomen om een nog fijnere interface-ervaring te bieden.

Het besturingssysteem MIUI 12 wordt vanaf juni over de eerste Xiaomi apparaten uitgerold. De Mi 9, Mi 9T, Mi 9T Pro, Redmi K20 en Redmi K20 Pro zijn het eerste aan de beurt. Voor de overige modellen geldt dat de update per model uitgerold wordt.

Bron: Xiaomi
Patrick Lamers Hoofdredacteur

Als Hoofdredacteur zijnde is Patrick altijd op de hoogte van de laatste nieuwtjes. Denk jij met een dikke scoop te komen, dan is Patrick je geheid al voor. Deze turbopapa’s gameverslaving begon ooit met DKC en The Legend of Zelda, maar kent vandaag de dag geen grens! Zelfs een tweeling in de luiers weet hem niet van zijn passie weg te houden.

Lees meer
Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord