Tech: Windows 11 in oktober beschikbaar

Geplaatst:

De nieuwe Windows komt eraan. In oktober kunnen pc-spelers aan de slag met de nieuwe features die het besturingsprogramma met zich meebrengt.

Microsofts Windows 11 is natuurlijk de volgende stap in pc besturingsprogramma's. Microsoft heeft in een korte trailer uitgelicht wat nou precies zo bijzonder is aan gamen op Windows 11. Pc-spelers krijgen voor het eerst toegang tot HDR. Deze functie bestond al op de Xbox-consoles en zorgt voor sterke visuele verbeteringen met betrekking tot kleur en licht. Ook lanceert Windows 11 met DirectStorage. Deze functie helpt met het inladen van games, zodat deze nog sneller worden opgestart. Je kunt in eerste instantie gratis updaten naar Windows 11. Deze gratis update blijft geldig tot ongeveer halverwege 2022. De Android app functionaliteiten zijn niet beschikbaar op lancering, deze worden later nog toegevoegd.

Windows 11 is beschikbaar vanaf 5 oktober.

Bron: Microsoft
Bram Noteboom Content Manager

Ons Brammeke is van alle markten thuis. Is hij niet nieuws aan het pennen, dan staat hij wel voor de camera of hangt hij achter de microfoon voor de Game Over-podcast. Een ding is in ieder geval wel zeker, Bram heeft altijd zijn hart op de tong en schuwt niet weg van een pittige discussie. We noemen Bram dan ook niet voor niets "het wonderkind" hier op de redactie.

Lees meer
Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord