Tech: Samsung introduceert Gaming Hub

Geplaatst: 3 januari 2022 21:55
Aangepast: 4 januari 2022 20:46

Samsung komt met een Gaming Hub voor Samsung TV's. De service dient als toegangsportaal tot een aantal diensten waarmee je games kunt spelen.

Als je een Samsung tv tot je beschikking hebt, dan kun je binnenkort toegang krijgen tot een aantal gaming services. De Gaming Hub is je portaal naar diensten als Nvidia's GeForce Now, Google Stadia en Utomik. Naast deze drie services is het de bedoeling dat er in de toekomst nog meer diensten aan worden toegevoegd. Volgens Samsung voelt het gamen via de Gaming Hub alsof je op een console speelt. Naar het schijnt kun je ook elke controller verbinden met de Gaming Hub, de kun je met je eigen vertrouwde controller spelen. De Gaming Hub wordt echter alleen beschikbaar gesteld voor een selecte groep smart tv's van Samsung. Samsung probeert al langer voet aan de grond te krijgen op het gebied van gaming. Zo werd door Samsung PlayGalaxy Link gelanceerd als antwoord op Apple's Arcade. Helaas voor het Koreaanse bedrijf was dat project geen lang leven beschoren.

Samsung brengt meer informatie over de Gaming Hub naar buiten tijdens CES 2022. Het evenement vindt plaats van 5 januari tot en met 7 januari.

Bron: Gamespot
Patrick Lamers Hoofdredacteur

Als Hoofdredacteur zijnde is Patrick altijd op de hoogte van de laatste nieuwtjes. Denk jij met een dikke scoop te komen, dan is Patrick je geheid al voor. Deze turbopapa’s gameverslaving begon ooit met DKC en The Legend of Zelda, maar kent vandaag de dag geen grens! Zelfs een tweeling in de luiers weet hem niet van zijn passie weg te houden.

Lees meer
Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord