Tech: Apple presenteert iPhone 13-modellen

Geplaatst: 15 september 2021 12:32
Aangepast: 15 september 2021 12:32

Tijdens het Apple September Event dat gisteravond had plaatsgevonden, heeft Apple haar nieuwe iPhone 13-modellen gepresenteerd. Het gaat hier wederom om vier verschillende modellen.

Elk jaar in september presenteert Apple tijdens haar eigen evenement de nieuwe generatie consumentenhardware. Gisteren vond er wederom een Apple September Event plaats en tijdens de presentatie zagen wij onder andere de nieuwe iPhones voorbijkomen. De nieuwe generatie iPhone heet iPhone 13 en komt in vier verschillende modellen. De iPhone 13 en iPhone 13 Mini-modellen zijn even groot en hebben dezelfde resoluties als hun voorgangers. De iPhone 13 Pro en iPhone 13 Pro Max-modellen hebben een ltpo-OLED-scherm, dat variabele refresh rates ondersteunt van 10Hz tot 120Hz. Deze ProMotion-technologie is ook op de iPad Pro aanwezig. Bij de nieuwe iPhones hoort ook een nieuwe soc. De A15 Bionic heeft vijftien miljard transistors, zes cores en een gpu met vier cores. De soc in de Pro-modellen heeft een gpu met vijf cores. De nieuwe iPhones zijn dus niet alleen een stuk sneller dan hun voorgangers, maar ook zeer geschikt voor mobiel gamen. Daarnaast hebben de camera's ook een upgrade gekregen. Alle modellen hebben nu dezelfde camerasensor die voorheen alleen in de iPhone 12 Pro Max heeft gezeten. Ook ondersteunen alle camera's nu Night Mode en is de nieuwe Cinematic Mode toegevoegd aan de videomodus. Naast vier nieuwe iPhone-modellen heeft Apple ook de Apple Watch Series 7, de iPad mini 2021 en de iPad 2021 onthuld. Naast hardware heeft ook de software een upgrade gehad. Vanaf 20 september kunnen we upgraden naar iOS 15, iPadOS 15, watchOS 8 en tvOS 15.

De nieuwe iPhones zijn beschikbaar vanaf 24 september.

Bron: Apple
Claudia Tjia Redacteur

Onze eigen Cloud heeft een hele andere missie dan Cloud uit Final Fantasy VII. Het is haar doel om je continu te voorzien van het meest verse en sappige nieuws. Is ze niet aan het tikken, dan slacht ze monsters, bevrijdt ze koninkrijken en komt ze jonkheren te hulp in epische JRPG’s.

Lees meer
Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord